Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Ždrijeb Uefine Lige nacija: Hrvatska protiv Španjolske i Engleske

U švicarskoj Lausanni održan je premijerni ždrijeb Uefine Lige nacija, a Hrvatska će u jesen 2018. godine zaigrati protiv dvije europske velesile.

Novo Uefino reprezentativno natjecanje započinje u rujnu – po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji, a Hrvatska se nalazi među 12 najboljih momčadi Europe (Liga A).

Kuglice su odredile da će Vatreni snage odmjeriti sa Španjolskom i Engleskom, po jednom kod kuće i u gostima, a pobjednik skupine plasirat će se na završni turnir Lige nacija, gdje će kroz polufinale i finale tražiti put do trofeja. Posljednjeplasirana reprezentacija skupine ispast će u Ligu B.

Natjecanje u Ligi nacija utjecat će i na konačni popis sudionika Europskog prvenstva 2020. godine, s obzirom da će se posljednja četiri mjesta popuniti doigravanjem u kojemu će se natjecati 16 pobjednika skupina Lige nacija (iz svake od četiri skupina u svakoj od četiri liga). Ukoliko je pobjednik skupine Lige nacija već osigurao svoje mjesto na Europskom prvenstvu kroz kvalifikacije, to će mjesto preuzeti sljedeća najbolja reprezentacija iz odgovarajuće lige.

Liga nacija, ždrijeb:
Liga A
Skupina 1: Njemačka, Francuska, Nizozemska
Skupina 2: Belgija, Švicarska, Island
Skupina 3: Portugal, Italija, Poljska
Skupina 4: Španjolska, Engleska, Hrvatska
Liga B
Skupina 1: Slovačka, Ukrajina, Češka
Skupina 2: Rusija, Švedska, Turska
Skupina 3: Austrija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Irska
Skupina 4: Wales, Republika Irska, Danska
Liga C
Skupina 1: Škotska, Albanija, Izrael
Skupina 2: Mađarska, Grčka, Finska, Estonija
Skupina 3: Slovenija, Norveška, Bugarska, Cipar
Skupina 4: Rumunjska, Srbija, Crna Gora, Litva
Liga D
Skupina 1: Gruzija, Latvija, Kazahstan, Andora
Skupina 2: Bjelorusija, Luksemburg, Moldova, San Marino
Skupina 3: Azerbajdžan, Farski Otoci, Malta, Kosovo
Skupina 4: Makedonija, Armenija, Lihtenštajn, Gibraltar

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.