Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO Posljednji tjedan zimskih praznika uz tehničke, informatičke i glazbene radionice

Posljednji tjedan zimskih praznika više od 150 čakovečkih osnovnoškolaca provodi na glazbenim, informatičkim i tehničkim radionicama.

Radionice iz tehničke kulture u III. osnovnoj školi provode čalnovi Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije uz partnere. Na radionice iz zrakoplovnog i raketnog modelarstva, strojarstva i konstruktorstva, elektronike i radio komunikacija, modelarstva, izrade tehničke tvorevine, kreativnu radionicu oslikavanja predmeta, video radionicu i micro:bit i mBot robotiku, prijavljeno je 125 djece. Svi učenici imaju osiguranu okrjepu, a sve što na radionicama naprave, mogu odnijeti kući.

Na prvi glazbenu radionicu u sklopu Zimskih sportskih kampova i radionica privaljeno je 20 djece, a domaćin je umjetnička škola Miroslav Magdalenić. Informatičke radionice tradicionalno se održavaju u I. osnovnoj školi, a pedesetak učenika na njima uči o programiranju iPada i robota.

Radionice su u utorak obišli zamjenici gradonačelnika Čakovca Mario Medved i Zoran Vidović. Ovakvi projekti dio su strategije kojom Grad nastoji djeci i mladima osigurati osigurati što više mogućnosti za stjecanje znanja i vještina koje će im pomoći u kasnijem odabiru zanimanja.

Serijal zimskih sportskih kampova i radionica završava u petak.
 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.