Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

14 novooboljelih, Hrvatska sutra ulazi u prvu fazu popuštanja mjera

U Hrvatskoj je 14 novooboljelih osoba virusom COVID-19, pa je ukupan broja zaraženih 2030. Preminula je još jedna osoba, u KBC Split, a do sada ukupno 55. U odnosu na jučer ozdravilo je još 69 osoba, ukupno do sad 1103, izvijestio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš govoreći o novim podacima u posljednja 24 sata.

Istaknuo je da je prosječna dob bolesnika 51,6 godina. Na respiratoru ih je 23, odnosno dva više nego jučer. Hospitalizirano je 314 osoba što je za dva manje nego dan ranije. Oporavljenih, odnosno otpuštenih iz zdravstvenih ustanova je 508, što je 10 više nego u subotu, a kod kuće je oporavljenih 595.

Sutra Hrvatska ulazi u prvu fazu popuštanja mjera.

– Zajedno smo do sada postigli dobre brojke, ono što je moguće i dozvoljeno ne mora značiti da moramo koristiti punim kapacitetima. Idemo zajedno ovu prvu fazu odraditi dobro, promišljeno, disciplinirano kao što smo to zajedno odradili zadnja dva mjeseca, da onda možemo prijeći u drugu i treću fazu. – kazala je ravnateljica klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić, a dodala je da smatra da bi preko ljeta moglo biti manje bolesnika, ako se ljudi budu disciplinirano ponašali.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.