Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Dodatnih dva milijuna kuna za ulaganja u tri varaždinske škole

Foto: Ilustracija | Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac odobrila je dodatna dva milijuna kuna za tri škole u Varaždinskoj županiji.

Radi se o bespovratnim sredstvim iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama. Najviše sredstava, 1.400.00 kuna, odobreno je za drugu etapu sanacije, rekonstrukcije i dogradnje Područne škole Črešnjevo (OŠ Tužno). Za uređenje učionice budućnosti i hitno uređenje stolarije u Srednjoj školi Ivanec odobreno je 400 tisuća kuna. Za uređenje sanitarija u starom dijelu OŠ Novi Marof odobreno je 200 tisuća kuna.

Uz to, ministrica Žalac je Varaždinskoj županiji za EU projekt Ja mogu odobrila je dodatnih 513.178,79 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 10.691.224,80 kuna, a nakon odobrenih dodatnih bespovratnih sredstava udio koji će financirati županija iz svog Proračuna iznosi oko 340 tisuća kuna. Projektom su osigurani pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju u razdoblju od četiri godine. Ove školske godine 53 učenika imat će 51 stručnog komunikacijskog posrednika.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.