Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Potpisani ugovori: Međimurju 16 milijuna kuna za osiguravanje pomoćnika u nastavi

S Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u petak su potpisani ugovori za dodjelu sredstava za projekte osiguravanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama.
 
Između 50 odabranih projekata, za koje je iz Europskog socijalnog fonda osigurano 362.397.460,54 kuna, su i projekti Međimurske i Varaždinske županije te Grada Čakovca. Odnose se na razdolje od četiri godine, a svake će se školske godine na temelju dokumentacije učenika raditi procjena o zapošljavanju pomoćnika, a kako bi učenici imali adekvatnu pomoć.
 
Projekt Međimurske županije Škole jednake mogućnosti vrijedan je 10.691.224,80 kuna, je deset milijuna odobreno bespovrtnih sredstava Fonda, dok će preostalih oko 690 tisuća financirati županijski proračun. Za 56 školarca u školama kojima je osnivač Županija bit će zaposlena 53 pomagača u nastavi.
 
Čakovečki projekt Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u OŠ Grada Čakovca – IV vrijedan je 8.154.324,00 kuna, a Fond će sunfinacirati 85 posto. Ove školske godine u školama kojima je Grad Čakovec osnivač, preko ovog projekta zaposlit će se  45 pomoćnika u nastavi za 50 učenika s teškoćama.
 
Projekt Ja mogu Varaždinske županije vrijedan je 10,6 milijuna kuna, a 9,8 milijuna bespovratna su sredstva iz Fonda, dok će ostalo pokriti županijski proračun. Za ukupno 73 učenika bit će zaposlena 53 pomoćnika u nastavi te jedan stručno-komunikacijski posrednik. Radio se o učenicima iz 24 škole od čega u 19 osnovnih i pet srednjih škola.
 
Uz ministricu Blaženku Divjak ugovor su potpisali međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Poljak.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.