Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Varaždinskim školarcima s poteškoćama u razvoju osigurani pomoćnici u nastavi

Ja mogu, projekt je kojim će u nadolazećoj školskoj godini u varaždinskim školama 53 djece s poteškoćama u razvoju škole biti osigurani pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz Europskog socijalnog fonda za projekt je Vraždinskoj županiji odobilo je maskimalni mogući iznos prihvatljivih troškova, odnosno 10.691.224,80 kn. Od toga čak 92 posto (9.835.926,82 kn) su bespovratna sredstva, dok će se posto posto sredstava (855.297,98 kn) osigurati iz županijskog proračuna.
 
Projekt Ja mogu trajat će četiri godine i obuhvatit će ukupno 73 djece s teškoćama u razvoju. Provodit će Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije i Agencija za razvoj Varaždinske županije. Prve godine projekt se provodi u 24 škole, od čega 19 srednjih, a pet osnovnih škola.
 
Inače, Varaždinska županija već ima iskustva s osiguravanjem pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama. Prvi jednogodišnji projekt proveden je u školskoj godini 2014/2015. i njime su osigurani pomoćnici u nastavi za 92 djece s teškoćama. Do sada je u tri godine kroz Europski socijalni fond osigurano 7,5 milijuna kuna za dvjestotinjak djece iz osnovnih i srednjih škola u Varaždinskoj županiji koji su trebali pomoć u nastavi.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.