Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO Branitelji uz korito Trnave u Čakovcu uništavali ambroziju

Članovi Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a od ambrozije su očistili korito Trnave na čakovečkom Jugu.
 
Akciju uništavanja ambrozije na gradskim površinama branitelji u suradnji s Gradom Čakovcem organiziraju u prošeklih 10 godina, a iznimka nije bilo ni ovo ljetno. U jendodnevnoj akciji tako je desetak branitelja čalnova Udruge očistilo potez od Buzovca do nadovžnjaka u Kalničkoj ulici. Predsjednik Udruge Božidar Balog tom je prilikom rekao da im je akcija svojevrsna terapija, a soim na uklanjanju ambrozije audjeluju i u akciji Zelena čista koja se u organizira svakog proljeća.
 
Iako se brojnim akcijama smanjuje površina pokrivena ovim korovom, ambrozije i dalje ima, a njezin je pelud jedan od najjačih alergena na koji je svake godine osjetljivo sve veći broj ljudi stog a je nužno njezino redovito uništavnje i to čupanjem prije cvatnje.
 
Branitelje je obišao zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović te tom pilikom pozvao građane da uništavaju ovaj korov na sovjim površinama ili da prijave sv epovršine na kojima se ambrozija nalazi. Svi oni koji na svim površina ne unište korov ambozije u mogućnosti su dobivanje kazne od 300 do 2.000,00 kuna za fizičke osobe te od 500 do 10 tisuća kuna za pravne osobe.          

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.