Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO OBILAZAK ŠKOLA: 100 milijuna kuna za stvaranje novih uvjeta u obrazovanju

Tradicionalno prije početka nove školske godine župan Matija Posavec sa suradnicima obišao je  međimurske osnovne škole kojima je županija suvlasnik. U OŠ Domašinec održana je konferencija o ovogodišnjim ulaganjma u obrazovanje.
 
„Maksimalno koliko mjožemo ulažemo u obrazovanje da stvaramo kvalitetne uvjete u infrastrukutu, ali i u djelu standarda, obrazovanju, kako bi imlai rezutlate u većem broju obrazovanih ljudi. Kako bi dali motivaciju svima da je danas obrazovanje ključ uspjeha, ne samo jedne općine, grada, županije nego i cijele naše zemlje.“ – rekao je župan.
 
Međimurske škole i ovih su ljetnih praznika veliko gradilište, a Posavec istče da je ovo do sad najveće ulaganje u obrazovanje. Od kapitalnih projekata u osnovnim školama Orehovica, Goričan, Strahoninec, Pribislavec i Draškovec radi se o vrijednostima od oko 65 milijuna kuna, dok su tekuća investicijska ulaganja u vrijednosti oko milijun i 500 tisuća kuna, a kada se svemu pridoda i oko 28 milijuna kuna, koliko će biti uloženo za energetsku obnovu nekih srednjih i osnovnih škola te doma u Čakovcu, ivesticije iznose oko sto milijuna kuna.
 
No, nije važno samo kapitalno ulaganje već i izravno ulaganje u mlade, a tu su projekti s darovitim učenicim, školski obroci svima, rad s kreativnim srednjoškolcim. Oko 10 tisuća međimurskih osnovnoškolacana prvog dana škole, 4. rujna na školskim klupama dočekat će besplatni udžbenici, a svi osnovnoškolci i srednjoškolci imat će besplatan prijevoz. Tijekom prvog tjedna nastave jedina obaveza učenika je izrada pokaza.
 
Nastavlja se i projekt osobnih asistenata u nastavi, a projek u  iduće četir godine vrijedan 10.643.000,00 od čega je sufinanciranje iz EU fondova čak 10 milijuna kuna. Župan je svima zaželio uspješnu novu školsku godinu, a načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek najavio rješavanje pitanja sportske dvorane:
 
„Nastavljamo kontinuirano ulagati kako u školu u Domašinuc, tako i podrčne škole. Nažalost, prati nas negativan trend iseljavanja mladih obitelji u susjedne zemlje i svako ulaganje u obrazovanje je vrlo bitno. Ovakve investicije pomažu mladim obiteljima da ipak ostanu. Nadam se da ćemo početkom sljedeće godine imati i konačan način kako krenuti u izgradnju dvorane kako upotpunili kompletno obrazovanje u našoj općini.“zaključio je Tomašek.
 
Uz OŠ Domašinec župan je obišao i škole u Strahonincu, Orehovci, Prelogu i Goričanu. Što su naši reporteri zabilježili u obilasku radova u školama u Domašincu, Orehovici i Prelogu donosimo u informativnom programu. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.