Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

[IN MEMORIAM] O, mladosti moja – teta Liza

Dragi slušatelji, napustila nas je naša Teta Liza – Elizabeta Toplek. Legenda međimurske glazbe i tradicije preminula je u 93 godini života.

S njom smo mnoge lijepe događaje proživjeli, a ona nas je podarila svojom pjesmom, obogatila mnoge lijepe trenutke, svečane događaje. Zadužila sve nas koji smo imali čast živjeti s njom, ali i one koji će doći – za njih je očuvala našu pjesmu, našu tradiciju omotala je svojim prekrasnim glasom i zauvijek je spremila u ladice sjećanje, škrinjice… srca  svakog Međimurca i Međimurke za sva  vremena i sve  generacije…

Rodila se u Donjoj  Dubravi 16.11.1924. a o svojoj nam je mladosti pričala u emisiji "O mladosti moja" koju, njoj u sjećanje, slušamo od 12:10 sati.

Teta Liza je otišla – na neko bolje i sretnije mjesto, s kojeg će se od sad oriti još ljepša pjesma. Na nama je da čuvamo uspomenu  i škrinjicu njezinih pjesama kao najveće blago za one koji će doći, da se ne zaboravi –  imali smi čast živjeti s Tetom Lizom!

Neka joj je vječana hvala i slava!

Posljednji ispraćaj tete Lize bit će sutra (nedjelja) u 16:00 sati na groblju u Donjoj Dubravi.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.