Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO Ljeto ribe uz Dravu posjetilo više od tisuću posjetitelja, Somu 22. Kup

 

Ljeto ribe uz Dravu – sportska, kulturno-tradicijska i eno-gastronomska manifestacija održana je proteklog vikenda u organizaciji ŠRK Klen iz Svete Marije.

Središnje sportsko događanje je 22. Kup u lovu ribe udicom na plovak na kojem je sudjelovalo sedam ekipa, a prvi je bio Som iz Kotoribe. Drugo je mjesto pripalo Smuđu iz Draškovca, s treće Štuki iz Donje Dubrave. Četvrta je bila Drava iz Donjeg Mihaljevca, peti Varaždin Interland, šesta Žužička iz Kotoribe, a ekipa Klena je kao domaćin natjecanja prepustila bolja mjesta prijateljskim ekipama.

U pojedinačnom natjecanju sudjelovalo je 26 natjecatelja koji su bili raspoređeni u tri sektora. U A sektoru pobjedu je odnio Željko Guliš iz Rakitja, ulovio je najviše na stazi i to 14.070 grama ribe. U sektoru B najbolji je bio Marijan Mađerić iz Ðelekovca, a u C sektoru Ivan Blažon iz Novakovca. Amatersko gađanje zračnom puškom također je bilo popularno, prvo mjesto osvojio je Dražen Kos iz Kotoribe, drugi je bio Matija Gašparić, a treći Dražen Gašparić, obojica iz Svete Marije. Umijeće izrade mušica za pastrvski ribolov prikazivao je Danijel Vrbanić iz Varaždin Brega.

U gastronomskom dijelu u najtecanju za najbolji fiš paprikaša sudjelovalo je 11 ekipa. Najbolji fiš skuhala je ekipa Vesljeaci iz Koprivnice, druga je bila ekipa Ludbrega 2, treći ekipa Smuđa iz Križnice kod Pitomače. Sudjelovale su još po jedna ekipa iz Ludbrega, Pitomače i Kutine, tri iz Koprivnice te KUD i LD Patka iz Svete Marije. Sav fiš je podijeljen gostima, a pekle su se i razne slatkovodne ribe.

U kulturno-tradicijskom dijelu dio svojih radova pokazale su čalnice udruga Amalija Kranjec i Svetomarska čipka, a tematsku cjelinu dijela svoje bogate etno zbirke izložio je Milenko Kanižaj. Svoje slike izlagali su svetomarski slikari Franjo Mustač Medarof i Ivan Varga.

Manifestaciju je u nepuna dva dana posjetilo više od tisuću posjetitelja, a sudjelovalo je oko 200 natjecatelja. Nagrade najboljima uručili su Ðurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija i njezin zamjenik Ivica Kočiš, Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije,  te predsjednik Kluba Antun Kedmenec.

U zabavnom programu goste su zabavljali Mustač Bend iz Donjeg Mihaljevca i LOKA bend iz Goričana.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.