Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

REKORDERI SKOKOVA MEMORIJALA Šinjori: Sve je teža konkurencija, no želimo povećati ljestvicu

Autor: Željka Švenda | Tjedan je dana od velike završnice u Parku mladosti na 37. malonogometnom memorijalu ing. Vladimira Skoka i Ljetnim noćima grada Preloga. Iako je upravo posljednje, najiščekivanije finale poremetila kiša, u odmjeravanju snaga po skliskom terenu Mip Weyland nadigrao je Le Tressor&Oštrek gradnju 5:0 (3:0) i tako postavio rekord memorijala.
 
Mipu je ovo četvrti uzastopni naslov pobjednika, a prema ranijim saznanjima, tek je 80-ih godina prošlog stoljeća ekipa iz Draškovca uspjela tri godine uzastopce sačuvati prijelazni pokal. Tako sve do prošle godine nijedna momčad nije uspjela ponoviti taj rezulatat, a do ove godine i srušiti isti.
 
Iz ekipe pobjednika titulu i turnir prokomentirao je Marin Šinjori, ujedno najbolji strijlac turnira s postignutih 16 pogodaka.
 

 

  • Turnir je bio iznimno jak, počevši od natjecanja po skupinama koje su stvarno obje bili vrlo jake. Pravo natjecanje zapravo je počelo od četvrtfinala kada je ostalo osam iznimno jakih ekipa, a mi smo, po meni, bili smješeni u jačkoj skupini, što se pokazali i kasnije jer su u polufinale bile zapravo sve ekipe iz skupine A. Polufinalnu utakmicu nisam igrao, ali su mi dečki rekli da je bilo vrlo teško, a što se samog finala tiče čak možemo reći da nije bilo pravo finale, padala je kiša, nije se išlo na sto posto i spretniji je pobijedio.

 

SM: Na ovogodišnjem memorijalu je manji broj ekipa, no konkurencija je bila znatno jača?

 

  • Da, zapravo je ove godine turnir bio 30-40 posto jači nego prošle godine. Tada od jačih ekipa mogu izdvojiti Svježa jaja Vuk i eventualno još jednu, no ove godine, počevši od četvrtfinala i tih osam ekipa, stvarno, tko god da je pobijedio ne bih se iznenadio.

 

SM: Prva ste ekipa koja je u 37 godina četiri godine uzastopce osvajala trofej. Možemo li očekivati nastavak niza?

 

  • Sigurno, imat ćemo i dalje jaku ekipu i pokušat ćemo povećati tu ljestvicu.

 

SM: Krasniqi je najavio odlazak u veterane osvojite li četvrti trofej?

 

  • Ne vjerujem da će otići u veterane bit će on s nama još 5-6 godina, sigurno. (smijeh)

 

SM: Kako se zapravo okupila ekipa, tvoj nastup, sezona?

 

  • Pa, ekipa se okupila prije četiri ili pet godina. Ja sam se kao najmlađi pridružio prošle godine i stvarno je ekipa odlična. Moja sezona zapravo je u MNK Uspinjača Zagreb, natječemo se u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi (1. HMNL). Što se prošle sezone tiše, nismo uspjeli dohvatiti play-off, no prvi cilj nam je bio ostanak u ligi, a u novoj pak se nadamo puno uspjeha. – zaključio je Šinjori, inače dvadesetogodišnjak iz Novog Marofa.
 
Nakon monografije „100 godina nogometa u Prelogu" i bilten Skokova memorijala?
 
Pitanje maksimalnog niza uzastopnih naslova prvaka ovog memorijala povukli smo prošle godine u Parku mladosti, a u razgovoru za Studio M potvrdio je gradonačelnik Ljubomir Kolarek: „Koliko se sjećam, jedna legendarna generacija Draškovčana osvajala je tri godine uzastopce prvo mjesto i prijelazni pehar.“

Prije pet godina NK Mladost Komet izdao je monografiju 100 godina nogometa u Prelogu, a predsjednik kluba Željko Sokač pak ističe da je želja kluba u sljedećim godinama izdati i bilten Skokova memorijala.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.