Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Odlične vijesti za studente: Županija isplatila jednokratne potpore

Međimurskim studentima županija je isplatila jednokratne financijske potpore. Radi se o 2182 potpore u iznosu od 500 kuna za što je u proračunu osiguran 1,1 milijun kuna. Priopćio je to župan Matija Posavec prilikom prijema za četvero međimurskih maturanata koji su ispite državne mature riješili bez pogreške.
 
Radio se o učenicima Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sebastijanu Kocenu koji je 1. u generaciji u osnovnoj razini engleskog jezika i Alojziju Košiću koji je 1. u generaciji u biologiji te učenicama Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Dariji Zebec koja je ispit iz više razine engleskog jezika riješila bez greške i Giti Šarić koja je najbolja u generaciji u pisanju eseja – hrvatski jezik. Prijemu su nazočile i ravnateljice škola, Gimnazije Tea Dragić Runjak te ETŠ-a Bosiljka Vinković Kukolić. Za uspjeh učenika zaslužne su i njihove mentorice Vesna Kramarić Klarić, Tanja Šalamon, Tanja Skoliber i  Dijana Fric. Uz čestitku župan Matija Posavec odlikaše je nagradio i s potporom od 500 kuna.
 
Župan Posavec osvrnuo se na ulaganja u međimurske učenike i studente i cjelokupni obrazovni sustav dodavši kako učenicima treba dati puno više pažnje. Međimurska županija tako nastoji podupirati darovite i marljive učenike, a isplaćene potpore primjer su tome. Također, Posavec je podsjetio na projekt za darovite učenike kojim će se za 80 učenika i 118 nastavnika obogatiti sadržaji redovitog obrazovanja i raditi na jačanju kompetencija za rad u 18 osnovnih i četiri srednje škole.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.