Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

JA MOGU Četverogodišnji projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi

Varaždinska županija četvrtogodišnjim projektom naziva Ja mogu želi za 73 djece s poteškoćama u razvoju osigurati 51 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog suradnika.
 
Projekt je prijavljen na Otvoreni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za bespovratna sredstva za „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.“  iz Europskog socijalnog fonda. Projekt Varaždinske županije vrijedi 10.691,224,80 kuna, a kako istuču traženi je iznos gotovo maksimalan mogući, a od toga će 92 posto činiti bespovratna sredstva, dok će osam posto biti osigurano iz županijskog proračuna.
 
Varaždinska županija prvi je puta pomoćnike u nastavi uvela u školskoj godini 2014./2015.u slopu jednogodišnjeg projekta, a njime su osigurani pomoćnici u nastavi za 92 djece s teškoćama u razvoju. U tri godine kroz Europski socijalni fond osigurano je 7.5 milijuna kuna za oko 200 djece iz osnovnih i srednjih varaždinskih škola koji su tremali pomoć u nastavi. Hoće se provoditi i četvrti, po prvi puta četverogodišnji projekt, trebalo bi se saznati krajem kolovoza.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.