Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

U Međimurju proglašena nova Europska destinacija izvrsnosti: Vukovar-Vučedol-Ilok

Turistička zajednica Međimurske županije bila je domaćin izbora Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) 2016./2017. godinu u organizaciji Hrvatske turističke organizacije.

Posljednji krug ocjenjivanja destinacaija održan je u Starom gradu Zrinskih, a za ovogodišnjeg pobjednika izabrana je destinacija Vukovar – Vučedol – Ilok. Projekt EDEN provodi se u suradnji s Europskom komisijom, a cilj izbora je promicanje netradicionalnih turističkih destinacija koje su razvile svoju ponudu prvenstveno na materijalnoj kulturnoj baštini. Od ukupno 12 kandidiranih destinacija, pet je ušlo u finale i to:  Zagorje – bajka na dlanu, Smiljan – Gospić, Vukovar – Vučedol – Ilok, Ruralne Konavle i Grad Ðakovo, općina Gorjani.

„Vukovarska županija četvrti je puta sudjelovala u finalu destinacije izvrsnosti pa smo zaista ponosni što smo ove godine upravo mi i naša destinacija proglašeni pobjednikom. To je velika čast i pozivamo sve da nas posjete i uvjere se u našu izvrsnost“, između ostalog je rekla Rujana Bušić Srpak iz TZ Vukovarsko – srijemske, koja je ujedno predstavila destinaciju. Tema ovogodišnjeg izbora bila je Kulturni turizam, a kako je istaknula Slavija Jačan Obratov, svih pet destinacija finalista će biti pridružene europskoj mreži destinacija koje promoviraju održive oblike turizma. Nagrada će pobjedniku biti uručena sljedeće godine u Bruxellesu.

Podsjetimo da je nagrada EDEN u Međimurje stigla dva puta, prvo je prije 10 godina titulu primio Sveti Martin na Muri, dok je 2014. nagradu za izvrsnot primiolo gornje Međimurje. Time je najsjeverniji hrvatski kraj jedina destinacija u Europi koja je nagradu osvajala dva puta. Kako ove godine Međimurska županija nije mogla konkurirati izboru, Turistička zajednica Međimurske županije bila je domaćin ove svečanosti. Dosadašnji pobjednici hrvatskog EDEN-a su i Ðurđevac – grad picoka, Nacionalni park Sjeverni velebit, Nin, Pustara Višnjica, Stancija 1904 – Svetvinčenat i Gornje Međimurje.

Uz predstavnike finalist, među ostalim, svečanosti izbora nazočili su zamjenica predsjednika TZ Međimurske županije i dožupanica Sandra Herman, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, predstavnici Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva kulture te hrvatska veleposlanica projekta EDEN Lidija Komes. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.