Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

180 tisuća kuna za rad udruga osoba s invaliditetom

U županijskoj vijećnici predstavnici 11 udruga i Saveza osoba s invaliditetom Međimurske županije i župan Matija Posavec potpisali su Sporazume o sufinanciranju aktivnosti osoba s invaliditetom u vrijednosi od 180 tisuća kuna.
 
Savez osoba s invaliditetom Međimurske županije i njegove udruge broje oko 2500 članova. Sredstva su osigurana u Proačunu županije, a polovica sredstava udrugama već isplaćena. Posavec je tom prilikom podsjtio da međimurske udruge imaju rezutlate koji su među najboljima u Hrvatskoj, a podsjetio je da osim sredstava koja su osigurana iz Proračuna, podsjetio je da se  brojim projektima privlače sredstav iz nacionalnih i europskih fondova, primjer je projekt osobnih asistenata u vrtićima.
 
Sporazume su potpisali predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije i predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar, zatim predsjednica Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije Mirela Igrec, predsjednik Udruge invalida rada Međimurske županije Zlatko Novak, u ime Društva multiple skleroze Međimurske županije Mateja Perhoč, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Međimurja Branko Baksa, ispred Udruge Pomoć neizlječivima predsjednica Renata Marđetko, iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije ravnateljica Marija Puklek, predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije Višnja Horvat, iz Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Međimurske županije predsjednica Tea Mikec, te iz Udruge za autizam „Pogled“ predsjednik Dalibor Kuhta. Ugovori su potpisani uz prisustvo zamjenice župana Međimurske županije Sandre Herman, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branka Sušeca i voditeljice Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Međimurske županije Sonje Tošić-Grlač.
 
Željela bih naglasiti da će ove godine svaka udruga dobiti po 15 tisuća kuna za prijavljene programske aktivnosti što nije dosta, no puno će nam značiti. Ovaj novac nije samo davanje Međimurske županije u financijskom smislu, već je podrška koju Županija daje udrugama s invaliditetom velika. Posebno bih željela istaknuti zapošljavanje koordinatorice Saveza udruga osoba s invaliditetom uz koju pokrećemo razne projekte, a kojima ćemo proširiti programske i projektne aktivnosti“, naglasila je pritom predsjednica Saveza.
 
Ciglar je istaknula i da će Savez uz Županiju biti nositelj natječaja u zapošljavanju ciljanih skupina žena iznad 50 godina, a dodala je kako su ciljana skupina za zapošljavanje i roditelje koji imaju djecu s teškoćama u razvoju.                                         

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.