Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Općina Domašinec: Načelnik pojasnio nedoumice oko primanja volonterske naknade

Foto: Arhiva | Općinsko vijeće Općine Domašinec protekle srijede održalo je drugu sjednicu na kojoj je prvo prihvaćen zapisnik s konstituirajuće sjednice.
 
Uslijedilo je donošenje odluke o imenovanju potpisnika dokumentacije platnog promet Općine Domašinec (Mario Tomašek, Perica Remenar i Goran Koren). Donijeta je i Odluka o osnivanju stalnih i privremenih radnih tijela kao i odluka o zasnivanju Odbora za Statut Općine Domašinec i Poslovnik (Silvija Žeželj, Goran Koren i Danijel Tomašek). Jednoglasno je prihvaćena i odluka o izboru Odobra za financiranje i proračun (Nikola Krnjak, Silvija Žeželj i Goran Koren. U nastavku su imenovani predsjednici i članovi različitih općinskih povjerenstava.
 
Donijeta je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o financiranju političkih stranaka i članova Općinskog vijeća Općine Domašinec kao i odluka Općine o općinskim porezima. Rasprava se razvila oko donošenja Odluke o visini naknade za volonterski rad načelnika.
 
 „Slušajući vaše predizborne materijale, ja sam shvatio da će načelnik volontirati, to jest da ćete raditi bez naknade“ – rekao je vijećnik Ivan Tot, a načelnik Mario Tomašek potom je objasnio kako po Zakonu ima pravo na naknadu za obavljanje volonterkog rada radi pokrivanja određenih troškova, no moguće je i da se sredstva prenamijene.

„Naknada koju ću prikupiti, kao što sam i u predizbornoj kampanji naglasio, mogu donirati onima kojima smatram da će to biti potrebno.  Naime, još kao vijećnici željeli smo se odreći naknade, no problem je bio taj što smo to mogli učini samo u korist proračuna, a ne u korist ciljane skupine i tu se nismo slagali. Takva je situacija i sada, ukoliko se odreknem naknade, ona ne može biti usmjerena ciljanoj skupini, a hoću li je prenamijeniti za božićnu predstavu djece ili neku sličnu namjenu, to ću naknadno odlučiti. Na kraju godine vidjet ćemo kolika će biti ukupno ušteda.“ – zaključio je načelnik Tomašek.
 
Naknada načelnika za volontiranje mjesečno iznosi dvije tisuće kuna neto mjesečno, a naknada za volontiranje zamjenika načelnika godišnje iznosi 15 tisuća kuna bruto.  

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.