Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Proglašena elementarna nepogoda od tuče, šteta se broji u milijunima

Zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom u pojedinim područjima Međimurske županije u utorak u poslijepodnevnim satima nastale su velike materijalne štete na ratarskim i povrtlarskim kulturama, krmnom bilju, vinogradima i voćnjacima, građevinskim objektima i cestama.

Zbog štete koja je nastala na području grada Čakovca, te općina Dekanovec, Domašinec, Gornji Mihaljevec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Vratišinec, župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je elementarnu nepogodu od tuče.

Općinska i Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obilaze stradala područja te su prema prvim procjenama štete višemilijunske. Oštećene su poljoprivredne kulture te mnogi građevinski i komunalni objekti i privatna imovina. U mnogim mjestima poljoprivredne kulture stradale su u potpunosti, a posebice nasadi vinograda i kukuruza.

Ovom Odlukom obvezuju se Gradska i Općinska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda da u roku od osam dana od dana nastanka elementarne nepogode izrade izvješća o procjeni ukupne štete i dostave u roku od 60 dana Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, a koje će završno izvješće dostaviti Državnom povjerenstvu. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.