Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

DA SE NE ZABORAVI U Varaždinu odana počast žrtvama Srebrenice

Pod nazivom Da se ne zaboravi Na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu u organizaciji Bošnjačke  nacionalne manjine odana je počast žrtvama Srebrenice.

Genocid u Srebrenici počinjen je između 13. i 19. srpnja 1995. godine tijekom rata u Bosni i Hercegovini. Ubijeno je više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca s područja enklave Srebrenice. Srebreničku enklavu je 1993. godine Vijeće sigurnosti UN-a proglasilo zaštićenom zonom, a srpske snage zauzele su je 11. srpnja 1995 godine. Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, Europski parlament i Ured visokog predstavnika za BiH pokolj u Srebrenici okarakterizirali su kao genocid.
 
Zamjenik varaždinskog župana  Robert Vugrin istaknuo je tom prigodom kako se srebrenička tragedija nikada ne smije zaboraviti.

„U Srebrenici se dogodio genocid, namjera agresora je bila da se istrijebi bošnjački narod i to je zlo kakvo se nikada više ne smije ponoviti. Iako je Srebrenica bila zaštićena zona, dogodio se zločin neviđenih razmjera. Na svima nama je da se ovaj dan dostojno obilježava, a na odgovornim vlastima u Bosni i Hercegovini  je da promiču toleranciju, mir i suživot.“ – poručio je Vugrin.

Uz predstavnike Bošnjačke nacionalne manjine predvođene Salkom Ivankovićem, odavanju počasti nazočio je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok.
 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.