Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO U Iloku odali počast prvom poginulom branitelju iz Međimurja

Predrag Jurčec – Pedi pripadnik prve gardijske brigade Tigrovi poginuo je prilikom djelovanja i razaranja neprijateljskog aviona u Iloku (Principovac) 10. srpnja 1991. godine.

Uoči obljetnice pogibije, prvom međimurskom branitelju koji je položio život na oltar domovine, u Iloku je podno spomen obilježja odana počast minutom šutnje te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Posjetu je organizirala braniteljska udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske iz Donje Dubrave koji su u petak čamcima niz rijeku Dravu krenula prema najistočnijem hrvatskom gradu. Tamo im se u nedjelju pridružila obitelj poginulog branitelja, kao i načelnici općina Donja Dubrava i Donji Vidovec, Marijan Varga i Josip Matulin, te zamjenik međimurskog župana Josip Grivec. Uz Međimurce, počast je odala i gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

Podno spomen obilježja Neven Lisjak, predsjednik udruge UDVDR u ime donjodubravskih branitelja izrazio zahvalnost i poštovanje svim braniteljima, a naročito teško stradalom i poginulom međimurskom branitelju.
 
Na završetku svečanosti, gradonačelnica Iloka i zamjenik župana, uz načelnike održali su sastanak na temu uzvratnog posjeta te braniteljskih udruga, razvoj gospodarstva i preslikavanja međimurskog modela ekološkog gospodarenja otpadom.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.