Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO Gospodarska škola prva u Hrvatskoj ima simulator za vožnju

Gospodarska škola u četvrtak je javnosti predstavila svoje projekte za koje su joj odobrena financijska sredstva na nacionalnoj i europskoj razini.
 
Najveći i najvažniji je projekt Erasmus plus naziva „Gibajmo 2“  koji uključuje mobilnost 97 učenika i 9 profesora koji će otići u zemlje diljem Europe na usvajanje novih znanja i stručno usavršavanje. Partneri u projektu su Slovenija, Njemačka, Poljska, Španjolska, Italija i Tenerife, objasnio je ravnatelj Gospodarske škole Renato Vinko.
 
Drugi je projekt simulator vožnje iz Nacionalnog savjeta za sigurnost cestovnog prometa, Ministarstva unutarnjih poslova. Gospodarska škola prva je u Hrvatkskoj koja će uređaj koristiti kako za teorijsku tako i praktičnu nastavu, a u mogućnosti korištenja bit će u učenici ostalih međimurskih srednjih škola. Na ovaj će se način kroz predavanja, radionice i simulaciju u sigurnim uvjetima doprinijeti povećanju sigurnosti cestovnog prometa u našoj županiji i osvješćivanju mladih, što u ovoj školi smatraju svojim zadatkom. Posljednji od projekata uključuje uvođenje sheme školskog voća i povrća, uz nastavu u vrtu i orijentiranje učenika na poljoprivredu.
 
Inače Gospodarska škola broji 430 učenika, a ove godine imaju 176 slobodnih mjesta za upis u 9 razrednih odjeljenja u nekoliko sektora – poljoprivreda, prehrana i veterina jedan sektor, promet i logistika, tekstil i koža, osobne i ostale usluge. „To su zanimanja tražena na tržištu rada, danas nemamo zanimanje za koje školujemo a za koje se ne može naći posao i vjerujem da će to osmaši prepoznati prilikom upisa“, zaključio je ravnatelj. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.