Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO Dan antifašističke borbe obilježen na spomen groblju u Svetom Jurju u Trnju

Dan je antifašističke borbe, a obilježava se povodom 22. lipnja 1941. godine kada je u šumi Brezovica kraj Siska osnovan je Prvi sisački partizanski odred. Bila je to prva anthitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi, a osnivanje sisačkog odreda označilo je početak organizirane narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj.
 
U općini Donji Kraljevec Dan antifašističke borbe obilježen je svečanim mimohodom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i odavanjem počasti žtvama II. svjetskog  rata na spomen groblju u Svetom Juraju u Trnju. U mimohodu uz pratnju općinskog puhačkog orkestra, sudjelovala su, među ostalima, izaslanstva Općine Donji Kraljevec, Međimurske županije i Udruge antifašista i antifašističkih boraca Međimurske županije. Na spomen groblju vijence su položili i svijeće zapalili načelnik Miljenko Horvat, župan Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcom, predsjednik Udruge Zvonimir Golub te brojni građani.
 
 
OBILJEŽAVANJE U ČAKOVCU
 
Dan antifašističke borbe obilježila je u Čakovcu Udruga antifašista i antifašističkih boraca Međimurske županije polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen ploče na Palači Zrinskih, županijsko izaslanstvo položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Perivoju Zrinskih, a izaslanstvo Grada Čakovca vijenac je položilo kod Spomenika žrtvama 2. svjetskog rata na čakovečkom groblju.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.