Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Mrđen, Kožnjak i Benko uoči prve kvalifikacijske sa Slovenijom

FOTO: HRS Arhiva | Pred hrvatskom ženskom seniorskom rukometnom reprezentacijom kvalifikacijski je susre protiv Slovenije za odlazak na SP u Njemačkoja, a koji će sutra biti odigran u osječkom Gradskom vrtu. Na konferenciji za medije sraz su najavili izbornik Goran Mrđen te reprezentativke Maja Kožnjak i Aneta Benko.
 
"U ovom trenutku me najviše brine što je s Krsnik i Marić. One su se povrijedile na utakmici protiv Švedske. Sve je to još uvijek neizvjesno. Obje su odigrale dobru utakmicu protiv Švedske, Žana u napadu 11 golova, a Dora u obrani uvijek dobra i prebitan nama igrač u obrani. A pričali smo i koliko je bitna i sada ako u jedan i po trening budemo morali promijeniti, to nam sigurno ne ide na ruku. Ipak mislim da je opterećenje na njihovoj strani. Ne zato što mi nećemo, hoćemo i pogotovo kad igramo doma nema šanse da se tako ne postavimo. Trebamo imati 158 minuta isključenja i s malo tehničkih grešaka. One su sad sigurno uvjerenije da to mogu proć i da je sve skupa na njihovoj strani i da im je olakšan put na Svjetsko", rekao je izbornik Goran Mrđen.

Aneta Benko istaknula je kako reprezentacija prvi puta igra u ovakvom sastavu, ali da će dati sve od sebe da ostvare pobjedu: "Mi smo prvi put u ovakvom sastavu. Istina je da je to mali broj treninga i pokušavali smo se uigrati koliko je god to moguće. Mislim da uz ovakvu mladost i poneko iskustvo, nitko nam ne može oduzeti da se borimo i da trčimo. Mislim da su njihovi glavni aduti polukontre i kontre koje trebamo zaustaviti. Ekipa Slovenije iza sebe ima uzlaznu putanju. Sve igračice igraju u dobrim klubovima, iskusne su i imaju iza sebe dobru sezonu. Mislim da će biti dosta teško, ali kao što sam rekla, uz našu volju i maksimalnost probat ćemo dati sve od sebe."

"Mislim da od prve minute moramo biti agresivne u obrani da bi njima malo poremetili napad, jednostavno ih gurati izvan devet metara i ne dopustiti neke glupe greške u obrani. U napadu moramo biti koncentrirane i odigrati akcije koje smo ovih dana radili i za koje smo se pripremali. Htjela bih da igramo uz punu dvoranu i pozivam sve da nas podrže i da ih bude u što većem broju jer nama će to puno pomoći", izjavila je Maja Kožnjak.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.