Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO Pinklecima na SLUK-u četiri nagrade

Na 26. susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske održanom u Zadru od 1. do 4. lipnja KD Pinklec iz Čakovca osvojila je četiri nagrade. Nagradu za najbolju kostimografiju u predstavi S razlogom osvojila je Dunja Vuković, dok su za najbolju glumu-animaciju u isoj predstavi nagrađeni Mario Jakšić, Petar Atanasoski i Bruno Kontrec za ulogu Veljka. Predstavu su izveli članovi KD Pinkel u suradnji s LOFT-om.
 
U konkurenciji osam predstava koje je za natjecateljski dio programa odrabrala dramaturginja Ana Prolić odluku o nagradama odnio je stručni žiri u sastavu Jasminka Mesarić, Robert Raponja, Olga Vujović. Kod nagrade za kostimografinju istaknuo je „Kostimom koji nije samo odjeća već vrlo značajan doprinos u oblikovanju karaktera i životnim promjenama glavnog lika Veljka, Dunja Vuković ponudila je novo poimanje kostima u lutkarskom promišljanju predstave.“
 
SLUK kao mjesto susreta najboljih predstava hrvatskih profesionalnih lutkarskih kazališta ima važnu ulogu u promicanju umijeća lutkarstva, ali istodobno je prilika za sučeljavanje pogleda i stajališta, susretište stvaralaca, kolega i dobrih prijatelja. Festival je prošao različite organizacijske mijene, ali je ostao mjesto susreta najboljih lutkarskih ostvarenja u državi

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.