Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Damir Bičanić nakon devet godina ponovno u dresu Zagreba

Damir Bičanić od nove sezone vraća se u redove PPD Zagreba, najtrofejnijeg hrvatskog kluba iz kojeg se prije devet godina otisnuo u Europu. Kako su priopćili iz kluba, Uprava PPD Zagreba s bivšim hrvatskim reprezentativcem potpisala je dvogodišnji ugovor.
 
Ovaj 195 centimetara visoki lijevi vanjski tako će se nakon devet godina igranja van Hrvatske vratiti u klub u kojemu je već proveo dvije uspješne sezone i iz kojega se otisnuo u Španjolsku, potom i u Francusku.
 
Vukovarac rođen 1985. godine u karijeri je nastupao za RK Osijek, RK Agram Medvešćak, RK Zagreb, španjolski Ademar Leon i francuski Chamberry, a u nacionalnom je dresu osvojio srebro na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine i Europskom prvenstvu u Austriji 2010. Godine. U 2012. godini okitio se brončanim medaljama na Euru u Srbiji kao i na Olimpijskim igrama u Londonu, a godinu kasnije medalju istoga sjaja uzeo je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

„Do nedavno nisam razmišljao o povratku kući, ali jednom kada je stigao poziv Zagreba nisam puno dvojio. Zagreb je klub koji se ne odbija. Sretan sam što ću biti dio te sportske priče i siguran sam da u sebi imam još kvalitetnih rukometnih godina i da svojim iskustvom i kvalitetom mogu pomoći Zagrebu. U sportskom smislu veliki mi izazov predstavlja igranje EHF Lige prvaka u kojoj Chamberry nije nastupao u proteklih nekoliko godina, a veseli me i sudjelovanje u SEHA Gazprom ligi u kojoj se još nisam okušao“ – kazao je po potpisu dvogodišnjeg ugovora Damir Bičanić.

„Kada sam prije devet godina odlazio iz Zagreba tu su bili iskusniji igrači poput Ivana Balića ili Marka Kopljara koji su se već etablirali na rukometnoj karti, dok je danas situacija malo drugačija. Pratio sam Zagreb cijelo vrijeme i mislim da imaju sjajnu priču u kojoj dominiraju mlađi igrači koji su se kroz ovih par godina afirmirali, a najvažnije u svemu tome je da rezultat nije izostao“ – dodao je Bičanić te se potom osvrnuo i na suradnju s trenerom Kasimom Kamenicom.

„Nisam imao priliku raditi s trenerom Kamenicom ranije u karijeri, ali veselim se toj suradnji jer o njemu sam čuo zaista sve najpozitivnije. Moj suigrač iz Chamberryja Fahrudin Melić za njega ima samo riječi hvale i iskreno mogu reći da se veselim jednoj lijepoj suradnji“ – zaključio je Damir Bičanić, a prenosi službena stranica PPD Zagreba. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.