Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Franjo Bukal o novom mandatu: Završetak započetih i realizacija planiranih projekata

Lokalni izbori održani u nedjelju u Republici Hrvatskoj nisu donijeli promjenu na čelnoj funkciji u općini Orehovica. Načelnik će i u novom mandatu biti Franjo Bukal (HNS), a prvi koraci su dovršetak započetih projekata te realizacija planiranih.
 
„One projekte koje smo planirali i napisali osobno ću se potruditi da zažive jer su oni potrebitost za sva naselja općine. No, načelnik ne može sve sam, mora postojati sinergija Općinskog vijeća, a vjerujem da će po konstituiranju istog to biti i ostvareno. Rezultati u proteklih 16 godina pokazuju da se dobro radilo, puno napravilo, a izvorni proračun nije baš velik, stoga je bilo potrebno puno truda da se namaknu sredstva što iz Županijskog proračuna, što iz ministarstava i fondova EU.“ – rekao je za Studio M načelnik općine Franjo Bukal te zahvalio svim mještanima koji su izašli na izbore.
 
U predizborno vijeme Općina je obilježila 20 godina od osnutka, a održana je i Orehijada – festival oreha i sega kaj kcoj ide.
 
„Proslavili smo svečano, ali skromno, kao i u uvijek. Hvala svima koji su na cjelokupnoj organizaciji i pripremi, kako proslave obljetnice osnutka Općine tako i Orehijade. Četvrta je to godina manifestacije i vjerujem da su posjetitelji kao i izlagači zadovoljni i trudit ćemo se da sljedeće godine pripremimo još bolju Orehijadu. Hvala KUU Fijolica i svim udrugama koje su dale podršku, bile prisutne i prezentirale superdobro općinu Orehovica“ – zaključio je načelnik Bukal.
 
U općini Orehovica od 2.095 birača glasovao je 841 birač (40.14 %), a Bukal je u novom mandatu izabran s 49,58 % glasova (417 glasova). Zamjenica općinskog načelnika je Dijana Novak, a zamjenik načelnika iz reda pripadnika romske nacionalne manjine je Marko Balog (HDZ).

>> Rezultati izbora za članove Općinskog vijeća općine Orehovica

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.