Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO U Oporovcu otvorena nadstrešnica za vatrogasnu špricu

Predsjednik Mjesnog odbora Oporovec Damir Dominić i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek u Oporovcu su otvorili nadstrešnicu za vatrogasnu špricu.

Šprica je izrađena davne 1866. godine u Budimpešti, a u Oporovec je stigla 1928. kada je osnovano lokalno dobrovoljno vatrogasno društvo. "Šprica je bila u funkciji do 1975. godine, a nakon toga koristimo je za neke popratne intervencije ili takmičenja sa starim špricama. Ona je prošle godine bila u potpunosti restaurirana, a imamo još jednu manju špricu, također izrađenu u Budimpešti, koju ćemo ove godine restaurirati." – rekao je  Mario Kočiš, zapovjednik DVD Oporovec koje broji oko 60 članova.

Radovi na nadstrešnici iznosili su oko 20 tisuća kuna. "Vatrogasci su iz sredstava koje oni dobivaju uredili štrcaljku tako da su se i oni svojim radom i zalaganjem uključili u uređenje samog mjesta" – rekao je gradonačelnik Kolarek te podsjetio da su u Oporovcu uređeni LED rasveta na županijskoj cesti i trg ispred crkve, dok će s 250 tisuća eura iz projekta Int. Mađarska – Hrvatska biti financirano uređenje prostora oko društvenog doma, odmaralište za bicikliste kao i biciklistička staza od Draškovca do kraja Oporovca. 

Svečanom programu otvorenja nadstrešnice za špricu nazočili su pojedini članovi DVD Oporovec te mještani. 

Program u Oporovcu nastavljen je u sportskom parku NK Galeb gdje su snage odmjerile reprezentacije Preloga i Oporovca, a u poluvremenu je svečano otvorena rasvjeta.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.