Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

[FOTO] DODIJELJENE NAGRADE ZRINSKI Svečana sjednica Skupštine u predizbornom tonu

Povodom Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane u atriju Staroga grada u petak je održana svečana sjednica Skupštine Međimurske županije.

Na njoj su dodijeljene godišnje nagrade Zrinski kao i ona za životno djelo. Nakon kratog predstavljanja svakog dobitnika godišnju nagradu Zrinski primili su: prim.mr.sc. Mariji Hegeduš – Jungvirth, dr.med., Ivan Ujlaki, Mladen Grubić, Kulturno umjetnička udruga Seljačka sloga Nedelišće i Mladi informatičari Strahoninca (MIC). Nagradu za životno djelo primila je Alenka Novak za veliki doprinos koji kao volonterka daje razvoju društva i poboljšanju kvalitete života. Novak je zahvalila u ime svih nagrađenih:

„Veoma sam ponosna za ovu prestižnu nagradu i posvećujem je svojoj obitelji. Ova je nagrada moj život, život u Međimurju i ljudima u njemu. Zahvaljujem Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec, mojem drugom domu, koji me i kandidirao te Međimurskoj županiji i ljudima koji su prepoznali moj rad. Osim toga, sutra je novi dan i već me čekaju novi izazovi i susreti. Hvala svima.“ – rekla je u zahvali dobitnica nagrade za životno djelo.
 
Svečanu Sjednicu Međimurske županije, posljednju u ovom sazivu, obilježili su i predstojeći lokalni izbori. U iscrpnom izvještaju o mandatu na isteku obratili su se predsjednik županijske Skupštine Mladen Novak i župan Matija Posavec. 
 
„Sretan sam jer danas ovdje stojim zadovoljan onime što smo zajedno učinili tijekom protekle četiri godine. Zadovoljan, no jednako tako i svijestan svega onoga što u narednom razdoblju tek trebamo i moramo učiniti zajedno za Međimurje.“ – rekao je Novak između ostalog, a potom čestitao i dobitnicima nagrade Zrinski: „Veseli me što smo tim vrijednim, marljivim i talentiranim ljudima jednoglasno odali priznanje godišnjim nagradama, a ujedno dodijelili nagradu za životno djelo, cijeneći plemenitost i humanost njene dobitnice kao presudne kriterije za najprestižniju županijsku nagradu. Neka nam upravo istinske ljudske vrijednosti i kvalitete budu putokaz kojim ćemo se voditi u svemu što ćemo i ubuduće raditi za bolje i uspješnije jedino nam Mđeimurje.“ – zaključio je predsjednik Skupštine.
 
Posavec pak je uputio i čestitku za dan Županije.
 
„Pozivam vas sve da radimo i funkcioniramo jedino u interesu našeg Međimurja, svih naših građanki i građana. Da imamo vjeru u sebe, svoje vrijednosti i potencijale. Da imamo u sebi visokorazvijenu svijest da smo promijenili percepciju Međimurja na bolje, da smo primjer u mnogočemu, da se mnogi ugledaju u nas, uče od nas, katkada nam i zavide i da sve ono što još nije dobro, možemo i hoćemo ispraviti na bolje. Vjerujete u to, vjerujte u sebe, vjerujte u Međimurje. Sretan nam Dan Županije.“ – čestitao je međimurski župan.
 
Uz županijske skupštinare, predstavnike Županije, gradova Čakovca i Mursko Središće, svečanosti su nazočili saborska zastupnica Bernardica Poljanec kao i saborski zastupnik Darko Horvat, državni tajnik u ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak, prvi međimurski župan Marijan Ramušćak, kao i brojni gosti.
 
Prigodnu čestitku povodom dana, a koja je pročitana na početku svečane sjednice, svim Međimurkama i Međimurcima, uputila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.