Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

U ČAKOVCU SJEDNICA HGK Burilović: Prilika da uvidimo moguća rješenja za probleme

Hrvatska gospodarska komora u Čakovcu održala sjednicu Upravnog i Nadzornog odbora. S ciljem intenzivnije i kvalitetnije suradnje s gospodarstvenicima nacionalna Komora sjednice će tijekom godine održavati diljem hrvatskih županija, a u Županijskoj komori Čakovec odluku je prokomentirao predsjednik HGK Luka Burilović.

„Održavanje Sjednica van Zagreba je dokaz da želimo vidjeti kakvo je stanje na terenu, upoznati se s gospodarstvom na terenu kako bi mogli još kvalitetnije pridonijeti njegovu razvoju, i kako bismo kvalitetnije zastupali interese gospodarstva u svim dijelovima Hrvatske.“ – rekao je u uvodu Burilović te se osvnuo na postojanje 20 županijskih komora u Hrvatskoj uz naglasak da je takav ustroj dobar jer gospodarstvenicima omogućava da riješavaju probleme na lokalnoj razini.

Da je stanje gospodarstva u Međimurju zadovoljavajuće, ali da iako se to ne može reći za ono na razini Hrvatske, istaknuo je optimizam. „Svi pokazatelji pokazuju da idemo u dobrom smjeru, pokazuju da je stanje bolje u odnosu na prethodne godinu ili dvije. Nakon šest godina recesije imamo stabilan rast, stabilan jer u odnosu na onaj koji smo imali do 2008. koji se temeljio na zaduživanju, ovaj put je to na jednim stabilinijim osnovama. Ja sam optimist i vjerujem, uz sve ove reform koje je Vlada pokrenula, porezna koja se pokraza dobrom, kao i one ostale koje moramo nastaviti, reforma obrazovnog sustava, zdravstva, državne uprave i javnih poduzeća da će to pridonijeti razvoju gospodarstva“ – rekao je pozdravivši reformu porezne uprave.

Što se komora tiče, čelnik nacionalne naglašava je da se intenzivno radi na internacionalnoj pomociji hrvatskog gospodarstva, a smatra da Hrvatska, poput Međimurja, mora pronaći svoj put na vanjsko tržište.

„Vaša županija je primjer tome jer izlazite na tržišta EU i možemo biti zadovoljni kako se stanje gospodarstva razvija, nešto ste iznad prosjeka RH, ali moramo težiti boljem. Tu sam da se upoznam koja su to moguća rešenja koja bi Komora, zajedno s Vladom koja nam je partner, mogla punuditi. Mi, prije svega, zastupamo gospodarstvo i od svih politika nas najviše zanima gospodarstvo.“ – zaključio je predsjednik HGK Luka Burilović, nakon čega su novinari potaknuli pitanje niskih plaća u Međimurju u odnosu na druge dijelove zemlje.

Na održavanje Skupštine u Čakovcu osvrnuo se i predsjednik Županijske komore Mladen Križaić. 

„Drago mi je što je našoj Komori pripala čast da među prvima bude domaćin Skupštini, to je za nas dokaz povjerenja, a nadam se i dobrog rada. Svima nazočnima prezentirat ćemo pokazatelje međimurskog gospodarstva,  informacije o Međimurju, poznati je već da unatarag nekoliko godina gospodarstvo Međimurja raste, pokazatelji su pozitivni po svim elementima i kriterijima koje je moguće izračunati.“  – rekao je predsjednik ŽK Čakovec.

Izjavama za medije uoči same Sjednice nazočio je i saborski zastupnik Darko Horvat.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.