Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

BIJELA NEDJELJA Zvonov tradicionalan koncert u nedjelju u Maloj Subotici

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica ove nedjelje održat će svoj tradicionalni koncert Bijela nedjelja. Koncert će u Domu kulture u Maloj Subotici početi u 15 sati, a ujedno je i dio ovogodišnje proslave Dana Međimurske županije.

"Prošla je godina dana, dosta se toga promijenilo i nadam se da smo opet uspjeli navježbati nešto novo što ćemo i prezentirati ove nedjelje. Progam će popratiti i tombola, kao i izložba kojom želimo predstaviti rukotvorine vezilja i kreativki koje djeluju pri Zvonu." – najavila je voditeljica KUU Zvon Marija Jelenić.

Ulaz je slobodan, uz dobrovoljni prilog. 

Program koncerta: 

1. Zdravi bili ded i baka – zbor i folklorni ansambl
2. Devetstopetnajsto leto, meni jako je žalosno – koreografija međimurskih pjesama i plesova – folklorni ansambl
3. Dječji vrtić Potočnica
4. Na senokoši – dječje igre, pjesme i plesovi – dječja folklorna skupina
5. Kaj? Koga? – Dramska skupina
6. Klinček, Ja posijah lan, Falile se kaštelanke – tamburaši početnici
7. Oj rastiću šušnjati – koreografija pjesama i plesova Slavonije – folklorni ansambl
8. Međimurski kraj – tamburaši
9. Djeluj kroz mene – dječji zbor „Zvončeki“
10.Ni med cvetjem ni pravice – recitacija – Severina
11.Katalena kolo vodi – koreografija pjesama i plesova Podravine – folklorni ansambl
12.Susedova Marica – folklorni ansambl 

Zvon je osnovan u prosincu 1996. godine, s ciljem poticanja, razvijanja i unapređivanja kulture i očuvanja etno baštine, na području svoje župne zajednice i općine, no prethodnih godina to uspješno radi na nacionalnoj razini, pa i šire.
 
Tamburaški orkestar broji dvadesetak članova, a posljednje četiri godine zasluženo su predstavljali Međimurje na državnoj smotri tamburaša. Na Međunarodnom festivalu tamburaške glazbe u Osijeku 2010 i 2011. godine osvojili su Srebrnu plaketu, a 2012. i 2013. Zlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića i broncu za praizvedbu. 2015. tamburaški sastav osvojio je drugu nagradu na Festivalu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u konkurenciji folklornih tamburaških sastava.
 
Folklorni ansambl okuplja tridesetak plesača i plesačica. Osnovna zadaća je njegovanje i očuvanje međimurskih kola i plesova kao i međimurske narodne nošnje. Prva se folklorna postava tijekom minulih godina djelovanja i postojanja predstavila na svim folklornim manifestacijama širom Lijepe naše, kao i izvan naše domovine na festivalima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Njemačkoj, Srbiji, Makedoniji, Francuskoj,Grčkoj, Češkoj i na Siciliji.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.