Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Povratak aeromitinga: MIG, Krila Oluje, akrobatski helikopteri i vojne sile susjednih zemalja

Aeroklub Međimurje povodom proslave 70. obljetnice rada prvi vikend u lipnju (3./4.6.) na aerodromu u Pribislavcu organizira veliki aeromiting. Sudjelovat će više od 35 aviona različitih tipova i namjena iz Hrvatske, Italije, Austrije, Mađarske i Slovenije. Uz standardne atrakcije koje su obilježje svakog air show-a, poput preleta MIG-a, nastupa akrobatske skupine Krila Oluje, akrobatskih helikoptera, Red bull air racera, očekuju se i strane vojne sile, na čelu s mađarskim Gripenom, najavio je na konferenciji za medije predsjednik Aerokluba, Zlatko Železnjak.
 
Aeromiting se tako vraća u Međimurje nakon gotovo desetljeća, a prilika je to da se u našem kraju predstave sva najnovija tehnološka dostignuća, potvordili su Marijan Fajfar, član Izvršnog odbora Aerokluba i direktor aeromitinga, Zoran Braniša. Župan Matija Posavec pohvalio je vraćanje tradicije aeromitinga, a iskoristio je priliku kako bi obećao da bi su skoroj budućnosti mogli krenuti u komercijalizaciju i pronaći investitora koji će na prostoru aerodroma nuditi turistički i gospodarski sadržaj.
 
Želja je se Aeromiting održava i naradnih godina s ciljem popularizacije zrakoplovstvo u Međimurju. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a konferenciji je nazočila i načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.