Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO U Prelogu promoviran 19. broj humoristično-satiričkog lista Pikač

U Muzeju Croata Insulanus u Prelogu u subotu je održana promocija 19. broja humoristično-satiričkog lista Pikač.

Riječ je o veselom, kritičnom listu u kojem su iskazani stavovi o aktualnosti privrede, gospodarstva, politike i društva općenito. Kritizira i slobodno izražava svoje viđenje funkcioniranja Grada, ali i okolice već tradicionalno svakog 1. travnja od 1939. godine. Nakladnik je Grad Prelog, a promociji je nazočio i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

"Čestitam uređivačkom timu Pikača, ja se u taj dio nisam miješto, kao ni prijašnjih godina, jer to nije dio mog posla, a mislim da je Pikač svake godine sve zanimljiviji. Pikač je danas distribuiran u Prelogu i vjerujem da su se mnogi već dobro nasmijali.“ – rekao je Kolarek, a kako je na naslovnoj strani karikatura prvog čovjeka grada, jasno je da cenzre nije bilo, a potvodio je ot i urednik lista Ivica Beti.

„O čemu smo pisali, najbolje da sami provjerite. Zahvalio bih gradonačelniku Kolareku, odnosno Gradu kao nakladniku Pikača. Znamo da su uskoro lokalni izbori, no, evo, za utjehu, znamo i da su Hrvati šampioni u zaboravljanju pa će sigurno brzo zaboraviti ovu karikaturu, vjerojatno do Uskrsa.“ – rekao je u šali urednik Pikača.

U uredničkom Vijeću prvog pikača bio je i djelatnik Turističke zajednice grada Preloga Ivan Gradečak, a promociji je nazočio i predsjednik Zavičajnog društva Međimurje u Zagrebu Danijel Režek. Promocija 19. Pikača održana je u organizaciji Grada i pripadajuće Turističke zajednice, a u programu su nastupili članovi Kazališne scene Klamana Mesarića koji su izveli dva skeča iz Pikača izdanog 2012. i 2014. godine.
 
Više o promociji Pikača poslušajte u informativnom programu, kao i u emisiji Ropotarica u ponedjeljak od 20:00 sati!

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.