Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

DAVIS CUP Škugor i Carreno Busta otvaraju mečeve prvog kola

Foto: HTS/Mario Ćuzić | Susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Španjolske u osječkom Gradskom vrtu u 15 sati otvorit će meč Franka Škugora i Pabla Carreña Busta. U drugom singlu dana snage će odmjeriti Ante Pavić i Roberto Bautista Agut, odlučio je tako ždrijeb održan jučer u HNK u Osijeku.
 
"Franko nam je natuknuo da bi radije igrao drugi, ali tu se ništa ne može promijeniti. Znali smo tko će igrati i Španjolci su 'na papiru' definitivno favoriti prije mečeva. No znamo kakva iznenađenja i preokrete donosi Davis Cup, tako da se moramo nadati i vjerovati da će se to dogoditi i nama. Bitno je da od prvog poena publika bude iza naših igrača, trebat će nam ta podrška s tribina", prokomentirao je ždrijeb izbornik Hrvatske Željko Krajan, a ovako je objasnio i svoj izbor igrača za pojedinačne mečeve:
 
"Dvojbi je definitivno bilo. Ti dečki nisu bili u ekipi posljednjih nekoliko godina i ja ih nisam možda toliko pratio da bih bio siguran i znao što mogu očekivati od kojeg od njih. Iz tih nekoliko treninga sam prepoznao da je Ante u boljoj situaciji da će biti opasniji ako odigra dobar meč. Definitivno je bila teška odluka, ali moram vjerovati da je bila dobra."

Franku Škugoru će ovo biti četvrti susret u Davis Cupu, ali će prvi put imati status prvog igrača.

"To je puno veća odgovornost u odnosu na onu od prošle godine. Spreman sam za to u situaciji kakva je, da pokažem to na terenu, pa ćemo vidjeti kako će to završiti. Carreña Bustu dosta dobro poznajem, često smo bili zajedno na 'challengerima'. On se prošle godine probio dosta visoko, a znam sve njegove mane i prednosti. On je vrlo solidan igrač na svim pozicijama. Ovisit će puno o meni i razini igre. Ako bude visoka, onda ću sigurno imati šansu", rekao je Škugor nakon ždrijeba.

Ante Pavić je u srijedu izjavio da hrvatski tenisači, bez obzira što su u pojedinačnoj konkurenciji plasirani lošije od dvjestotog mjesta, "nisu pali s Marsa", odnosno da imaju iskustva u mečevima s dobro rangiranim tenisačima.
 
"Makar su naši najbolji igrači izostali ovaj meč još nismo izgubili. On je to rekao zato što je već igrao protiv tenisača koji su kalibra njegovog suparnika u petak. Zna što može očekivati i dobro je to rekao. Zna što treba napraviti da bi došao u situaciju da može pobijediti", složio se i izbornik Krajan.

U subotnjem meču parova Marin Draganja i Nikola Mektić trebali bi igrati protiv Marca i Feliciana Lópeza.

Raspored igranja mečeva:
petak, 15 sati: Franko Škugor – Pablo Carreño Busta; Ante Pavić – Roberto Bautista Agut
subota, 16 sati: Marin Draganja, Nikola Mektić – Marca López, Feliciano López
nedjelja, 15 sati: Franko Škugor – Roberto Bautista Agut, Ante Pavić – Pablo Carreño Busta

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.