Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Upravni odbor odlučio: Babić više nije izbornik Hrvatske, odlazi i stožer s legendama

Foto: HRS/Jozo Čabraja | Željko Babić više nije izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije, a s odlaze i pomoćni trener Petar Metličić te koordinator za muški rukomet u HRS-u Ivano Balić. Odluka je jednoglasno donesena na Sjednici 15 članova upravnog odbora HRS-a, a koja je sazvana nakon poraza Hrvatske u susretu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

''Na današnjoj Sjednici Upravnog odbora, Upravni odbor HRS-a donio je jednoglasnu odluku kojom nije izglasao daljnje povjerenje izborniku Željku Babiću, koordinatoru za muški rukomet Ivanu Baliću i cijelom stručnom stožeru. U narednih mjesec dana obavit će se razgovori s potencijalnim kandidatima nakon čega će se izabrati novi izbornik . Novi izbornik moći će predložiti koga god želi za stručni stožer.'' – rekao je nakon Sjednice upravnog odbora predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac. 

Hrvatska će sljedeće godine u siječnju biti domaćin Europskog rukometnog prvenstva, a još po odlasku Slavka Goluže osvajanje naslova pravaka Europe na domaćem prvenstvu isticano je kao apsolutni prioritet. Babić je na klupu Hrvatske stigao kao trener bjeloruskog prvaka Meškova iz Bresta, a prije toga bio je pomoćnik Slavku Goluži u reprezentaciji te u PPD Zagrebu što mu je bila osnovna referenca za funkciju izbornika nakon odlaska Goluže.

U nepune dvije godine s nacionalnom vrstom osvojio je broncu na EP u Poljskoj, šesto mjesto na Olimpijskim igrama u Riju i posljednje, plasman koji je presudio njegovom 'šutiranju', četvrto mjesto na SP u Francuskoj. I tako 345 dana do početka europske smotre u Hrvatskoj, traži se novi strateg hrvatskih rukometaša.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.