Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

[SP FRANCUSKA] Babić odabrao 17 igrača: Prvi cilj je četvrtfinale

 
Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić na održanoj konferenciji za medije objavio je popis igrača koje vodi u Francusku.
 
Vratari: Filip Ivić, Ivan Stevanović, Ivan Pešić
Krila: Lovro Mihić, Manuel Štrlek, Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić
Kružni napadači: Tin Kontrec, Željko Musa
Bekovi: Luka Stepančić, Luka Šebetić, Stipe Mandalinić, Marko Mamić, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Jakov Gojun, Lovro Jotić
 
„Idemo s tri vratara jer znamo kolika je njihova važnost. Kupujemo vrijeme i još nismo donijeli odluku. Odlučit ćemo pred turnir tko će biti prvi vratar. Najveća dvojba je bila na poziciji pivota, tu smo se odlučili za dva različita tipa igrača, jednog jačeg, Željka Musu, a drugog bržeg i agilnijeg. Kontrec je dobio prednost pred Kozinom. Mislim da je to iz taktičkog kuta dobra odluka” – rekao je na konferenciji, između ostalog, izbornik Željko Babić.
 
Izostali su starteri iz Poljske Marko Kopljar, Ivan Slišković, Marino Marić, Ivan Čupić i Igor Karačić. A ni zdravstveni karton putnika u Francusku nije u najboljem stanju. Tako su kod Luke Stepančića i Marka Mamića problemi sa zadnjom ložom, upitan je i Luka Stepančić, a mogućem nastupu nada se i Domagoj Duvnjak. Podsjetimo da je prvi dio priprema propustio zbog klupskih obaveza, a onda je veći dio priprema u Umagu odradio na klupi.
 
Svjetska smotra u Francuskoj počinje dana, a Hrvatska će svoj nastup u skupini C u Rouenu otvoriti u petak u 20:45 protiv Saudijske Arabije koju vodi hrvatski sturčnjak i legenda našeg rukometa Neno Kljaić. U skupini C još su i europski prvak Njemačka, Bjelorusija, Mađarska i Čile, a četiri najbolje izborit će osminu finala.

Popis su uz izbornika prokomentirali i koordinator za muški rukomet Ivano Balić i kapetan Domagoj Duvnjak, a njihove izjave donosi DNEVNA DOZA SPORTA u srijedu u 7:15 sati

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.