Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

[VIDEO] Mir i dobro: Ne zaboravite, pirotehnička sredstva nisu igračke

Božićno novogodišnji blagdani, a osobito Nova godina vrijeme je učestalog korištenja pirotehničkih sredstava.

Kako bi blagdani protekli u miru i ove godine provodi se akcija Mir i dobro na području Maeđimurske, ali i svih drugi županija u Hrvatskoj. Istu je 1993. godine pokrenulo Ministarstvo unutarnjih poslova i od tada se provodi intenzivno sa svrhom sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava.

Policija, među ostalim, u blagdanskom razdoblju pojačano kontrolira nedozvoljenu prodaju pirotehničkih sredstava. Od 27. prosinca do 1. siječnja dozvoljena je uporaba pirotehničkih sredstava prvog, drugog i trećeg razreda. Kako bi se razina opće sigurnosti građana, ali i svijesti o opasnostima rukovanja istima podirla, MUP je izdao brošuru kao i video materijal sa savjetima za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima. Prema policijskim podacima, više od polovice ozlijeđenih strada najviše zbog nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Vaša sigurnost te sigurnost vaših bližnjih ovisi o vašem ponašanju. Stoga je edukacija važana, a osobito onih najmlađih.

Prije svega, najvažnije je ne zaboraviti da pirotehnička sredstva nisu igračke, već eksplozivne stvari čijim neodgovornim rukovanjem posljednjice mogu biti i smrtonosne.

{video, 11005, centar}

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.