Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

25. studeni – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i u Međimurju

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenog bit će obilježen i u Međimurju pod temom Zlouporaba sredstava ovisnosti i nasilničko ponašanje u obitelji. Tog će dana u velikoj vijećnici na Županiji u 12 sati biti održana edukativna tribina, a bit će povezana i s mjesecom borbe protiv ovisnosti.
 
Na tribini će o svojim iskustvima govoriti žene iz Doma za žrtve obiteljskog nasilja, a kako je istaknula Renata Sever, predsjednica Županijskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama Međimurske županije zlouporaba opojnih sredstava nije uzrok već okidač koji dovodi do nasilnih incidenata. Najčešće fizičkog nasilja, ali i do nasilnih incidenata koji nerijetko imaju i fatalni ishod, stoga je važno obilježiti ovakve datume i raditi na prevenciji. Predavanja će održati i Martina Šebrek iz Sigurne kuće, Anja Kovačević s Odjela psihijatrije ŽB Čakovec te socijalne radnice, djelatnici u zdravstvu, Ministarstvu unutarnjih poslova i Prekršajnom sudu.

Na tribini će biti govora o raznima aspektima nasilja, od ženskog, vršnjačkog do obiteljskog, a u Čakovcu, Nedelišću i Belici bit će organizirani promotivni štandovi. Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova djeluje kroz čitavu godinu različitim promotivnim i preventivnim aktivnostima usjerenima suzbijanju nasilja, a zamjenica župana Sandra Herman je tom prilikom istaknula kako je uloga i zadaća osigurati ženama svaku vrstu zaštite.

Statistički podaci pokazuju da je u Hrvatskoj svakih 15 minuta fizički zlostavljana jedna žena. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se od 1999. godine kada su ga proglasili Ujedinjeni narodi. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.