Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Advent u gradu Zrinskih uz klizalište i Prvi međunarodni festival karikatura

Advent u gradu Zrinskih počinje u petak i trajat će do 26. prosinca, a bogati sadržaj po prvi puta uključivat će klizalište i Prvi međunarodni festival karikatura.

Vrijeme Došašća počinje paljenjem prve svijeće na advenstskom vijencu, a svaka adventska nedjelja bit će posvećena jednoj udruzi. Prvu će u subotu upaliti  Zrinska garda Čakovec i gradonačelnik Stjepan Kovač, drugu Udruga slijepih i slabovidnih osoba Međimurske županije, treću Udruga za sindrom Down, a posljednju Udruga 40 dana za život.

Program Adventa, organizatori, Grad Čakovec i Turistička zajednica najavili su kao nezaboravni božićni ugođaj. Sadržaji će se odvijati na Franjevačkom trgu, u Ulici Kralja Tomislava, u knjižnici Nikola Zrinski, u prostoru Muzejsko informativnog centra, u Scheierovoj zgradi, u Centru za kulturu Čakovec, u crkvi sv. Nikole biskupa te u atriju Starog grada.

Uz zanimljiva putopisnih predavanja, novost je Prvi međunarodni festival karikatura. Prostor atrija Starog grada rezerviran je za prigodni glazbeni program te filmove o božićnim običajima uz atraktivni svjetlosni show. Nastupit će brojni KUD-ovi i zborovi, Čakovečke mažoretkinje, Gradski puhački orkestar te razni drugi izvođači. Svoje mjesto moći će pronaći i najmlađi i to u raznolikim tematskim i kreativnim radionicama i brojnim predstavama te uz doček Svetog Nikole i druženje s Djedom Mrazom.

Adventski sajam na Franjevačkom trgu, gdje će se mnogobrojni izlagači predstaviti bogatom božićnom ponudom prigodnih proizvoda. Posebna pozornost ove je godine posvećena vizualnom identitetu grada, stoga kažu da će ovih božićnih blagdana biti ljepši nego ikada.  

Klizališe je postavljeno u samom centru grada i bit će otvoreno svakog dana počevši od prvog dana prosinca do 30. siječnja. No, da biste klizali bit će potrebno izdvojiti od 15 do 35 kuna.

Program Adventa u gradu Zrinskih predstavili su  gradonačelnik Stjepan Kovač, voditeljica Turističkog ureda gradske Turističke zajednice Boška Ban Vlahek i gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak.
 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.