Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO Odali počast prvom poginulom Međimurcu u Domovinskom ratu

Predrag Jurčec-Pedo prvi je međimurski branitelj koji je smrtno stradao u Domovinskom ratu.

Kao pripadnik prve gardijske brigade Tigrovi, tada 20-godišnji Jurčec branio je Hrvatsku na prvim linijama. Poginuo je 9. srpnja 1991. u Principovcu tijekom naleta neprijateljskog aviona.Iako je rođen u Njemačkoj 15. travnja 1971., većinu je djetinjstva proveo u Donjoj Dubravi, gdje je i završio osnovnu školu. Zbog zasluga u Domovinskom ratu, kao i u znak sjećanja, po njemu je nazvano i tamošnje Spomen izletište.

U povodu 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara kod Jurčecova groba okupili su se njegovi suborci i prijatelji, predstavnici udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata. 

"U ove dane koji su za sve nas osobito emotivni, odajemo počast ne samo Predragu Jurčecu, već svim hrvatskim braniteljima. Pritom se posebno prisjećamo naših 78 međimurskih heroja koji su dali svoje živote braneći ideju Hrvatske kao slobodne zemlje na bojištima diljem Lijepe naše, čime su nas zauvijek zadužili“, rekao je dožupan Zoran Vidović prilikom paljenja svijeća te zahvalio svima koji doprinose tome da se njihova žrtva hrvatskih branitelja nikad ne zaboravi.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.