Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO Da se ne zaboravi: Dinamo se prisjetio Vukovara – Grada heroja

Dan sjećanja na Grad heroj – Vukovar, kao i svih proteklih godina, jutros je obilježio GNK Dinamo.

Stručni stožer i prva momčad modrog kluba predvođeni predsjednikom Mirkom Barišićem položili su vijenac i zapalili svijeće na spomenik navijačima Dinama poginulim u Domovinskom ratu u znak sjećanja na žrtvu grada Vukovara.

Na ovaj se način te uz simboličnih 25 plavih svijeća modri klub na povijesni datum 18.11. prisjetio obljetnice pada grada Vukovara te svih onih koji više nisu s nama.

Na Maskimiru će u 18 sati biti odigrana utakmica 16 kola 1. HNL između Dinama i Istre 1961 na kojoj će također na prigodan način biti obilježen Dan sjećanja na žtvru Vukovara i Škabrnje.

Povodom obilježavanja sjećanja na Vukovar, zagrebački klub se prisjeća i svog prvog nastupa u herojskom gradu, a s tribina novoizgrađenog stadiona Borovo tada je odzvanjalo: Kako je dobro vidjeti te opet… 

Maksimirski klub i grad heroj veže istinska ljubav, vidljiva i na simboličkoj razini: plavi su vratili ime Dinamo na Valentinovo, 14. veljače 2000. godine, a prvu utakmicu pod „svetim imenom“ odigrali su pet dana kasnije, i to upravo u Vukovaru, na obnovljenom igralištu u Borovu. U odgođenom dvoboju 17. kola Prve HNL, 19. veljače, Vukovar '91 i Dinamo odigrali su 0:0. Prvotni termin utakmice bio je 11. prosinca 1999. godine, no večer ranije preminuo je utemeljitelj suvremene hrvatske države, prvi predsjednik RH, dr. Franjo Tuđman. Tako je prvi nastup maksimirskih nogometaša u oslobođenom Vukovaru odigran u veljači. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.