Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO Mali čuvari tradicije ponovno očarali pjesmom i plesom

Autor: Željka Švenda | Drugog dana 16. Smotre dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici, u organizaciji KUU Zvon, mali čuvari tradicije još su jednom mnogobrojnu publiku u sportskoj dvorani očarali pjesmom i plesom.
 
Okupljene je na samom početku pozdravio Dejan Buvač, predsjednik Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije. „Naša zajednica je jedna od najaktivnijih u Hrvatskoj i imamo veliki broj djece. Moram zahvaliti i roditeljima što ste odlučili da se vaša djeca bave ovime kako bi od zaborava sačuvali naše kulturno blago. Žao mi je što u adolescenciji izgubimo njih 80 posto pa bi mi bilo drago da oni nastave tradiciju folklora i u odraslim godinama. Naša zajednica je kreativna i kvalitetna što potvrđuje i činjenica da imamo tri državna prvaka. Želim da svi vi, djeca i pratitelji, nastavite s folklorom i nadam se da nećemo morati brinuti o kvaliteti amaterizma u Međimurju.“  – rekao je među ostalim Buvač te riječi zahvale uputio i organizatoru, KUU Zvon.
 
Deset domaćih skupina, od čega dvije iz dječjih vrtića te dvije gostujuće predstavile su se publici. Nastupili su: KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica – starija skupina, kudovi Kaštel Pribislavec, Mačkovec, Žiškovec, Tomislav Cerna, Dr. Vinko Žganec Vratišinecmlađa skupina, Dr. Vinko Žganec – starija skupina, općine Donji Kraljevec, Šandorovec Strahoninec i Sveta Nedjelja te Dječji vrtić Stonoga – područni odjel Novo Selo Rok.
 
Današnjim programom zaključena je i uspješno održana 16. Smotra dječjeg folklornog stvaralaštva koja je okupila 24 folklorne skupine iz Međimurja, Hrvatske i Slovenije s više od 800 mladih folkloraša. Pregršt igara, plesova i pjesama ispunilo je dvoranu OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici, a najveća nagrada sudionicima bio je ogroman pljesak publike koje nije nedostajalo u oba dana.
 
Po završetku programa održan je Okrugli stol na kojem je dječji folklorni pedagog i koreograf Goran Knežević naglasio veliko zadovoljstvo organizacijom.
 
„Organizacija je na zavidnoj razini. Ispunjeno gledališe, ideja s djecom sa strane je izvrsna s time da su djeca vrlo pristojna. Sviđa mi se i koncept da voditeljice daju poetski uvod u svaku koreografiju. I ljudi koji su bili na razglasu, sjajno su to odradili. Djecu su odlično ozvučili, dok su tamburaši bili u izvrsna pratnja, u intenzitetu da su djeca bila u prvom planu, tako da je zvučna slika bila izvrsna.“ – rekao je Knežević te predstavnicima kudova ukazao na dobre stvari, ali i poneke nedostatke, a što se najboljih tiče, odluku će donijeti narednih dana. 

Program 16. Smotre u Radio Cicibanu

Izuzetno nam je drago što smo i ove godine kao medijski pokrovitelj bili dio ove prekrasne priče, a nastupe malih folkloraša emitirat ćemo i na našoj frekvenciji, u minutama za najmlađe, Radio Cicibanu.

Fotografije drugog dana Smotre pogledajte u galeriji (lijevo), poneki videoisječak potražite i na našoj Facebook stranici, a ako još niste, provjerite i fotograleriju prvog dana Smotre

Član prosudbene komisije: Goran Knežević
Organizator: KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica
Pokrovitelj: Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije i Općina Mala Subotica
Medijski pokrovitelj: Studio M

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.