Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Frkanovčani u međimurski turizam uvode geocaching

Udruga Frkanovčani u Društvenom domu u Frkanovcu predstavila je svoj novi projekt naziva „Geocaching u srcu gornjeg Međimurja“.

Naime, Geocaching je američka avanturistička igrica u kojoj gameri pomoću GPS koordinata pronalaze skrivene kutijice s blagom. Radi se o kutijicama koje bi označile neke prirodne ljepote, posebnosti lokaliteta i kulturna te povijesna dobra.

„Ovakav vid turizma privlači posebno avanturiste i obitelji, one koji znaju cijeniti lokalitete na koje idu, stoga u ovome vidimo veliki potencijal kao novi turistički proizvod u Međimurju“, objasnio je voditelj projekta Nikola Medved i dodao kako je ujedno ovo nova vrsta proizvoda koja privlači neke nove turiste, koji inače ne dolaze u male sredine.

Aktivnosti su predstavili predsjednik Udruge Željko Medved i dopredsjednica Tatjana Novak, a projekt bi trebao zaživjeti već sljedeće godine. Ova igrica u svijetu ima oko 10 milijuna korisnika, dok ih je u Hrvatskoj oko 300, a od pojave prvih kutijica prošlo je više od šest godina i svakim danom privlače sve veći broj tragača.

Inače udruga Frkanovčani već šest godina, odnosno od svog osnutka, radi na raznim projektima podizanja kvalitete turizma uz krilaticu Frkanovec – srce gornjeg Međimurja.  

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.