Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Budžet županijske Turističke zajednice uvećan za 2,5 milijuna kuna

Na 8. Sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Međimurske županije jednoglasnom odlukom prisutnih članova Vijeća usvojeni su prijedlog Programa rada s financijskim planom Turističke zajednice Međimurske županije za 2017. godinu i Pravilnik o provedbi postupka bagatelne nabave Turističke zajednice.
 
Sljedeće godine nastavit će se ranije započeti projekti, što se najviše odnosi na segment cikloturizma kao i podizanje kvalitete usluga enogastronomije. Veća pozornost bit će usmjerena na razvoj turističkog proizvoda u vidu aktivnog odmora i brendiranju domaćih turističkih proizvoda, a koji bi se trebao vršiti na temelju novog Masterplana razvoja turizma naše županije kao i ranije donesene marketinške strategije, rekla je dožupanica Sandra Herman.

U Međimurju je prošle godine bilo 117 tisuća noćenja, a u prvih devet mjeseci ove godine brojka je dosegla 114 tisuća zbog čega Herman ističe da su očekivanja u ovoj godini nadmašena.
 
U odnosu na prošlu godinu, Turistička zajednica raspolagat će s budžetom većim za 2,5 milijuna kuna, a voditelj Zajednice Rudi Grula ističe kako su donesena financijska planiranja ipak realna bez obzira na još uvijek neizvjesno razdoblje po pitanju državnog proračuna i fondova Europske unije. Grula je dodao kako je županijska TZ objedinjuje i kordinira rad šest zajednica s područja Međimurja te da predstavljaju i promoviraju međimurski turistički proizvod na stranim tržištima sa svrhom postizanja veće konkurentnosti. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.