Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Europski dan darivanja organa obilježen dijeljenjem promotivnih letaka i donorskih kartica

Europski dan darivanja organa u petak je na Čakovečkom trgu obilježila Udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Međimurske županije.

Članovi Udruge i predsjednica Tea Mikec građanima su dijelili promotivne materijale i donorske kartice, a čijim ispunjavanjem svaka osoba može postati donor. Građane su upoznali i s dostignućima transplatacijske medicne, a medicinske sestre iz županijske bolnice Čakovec zainteresiranima su mjerile krvni tlak. Među mnogima i dožupanu Zoranu Vidoviću koji je svojom posjetom podržao rad Udruge.

Udruga broji oko 110 članova starije životne dobi, a njih 37 je na dijalizi. Tim brojem zadovoljni su i u Udruzu, jer, kako ističu, svake godine se smanjuje.

Transplantirane osobe i svi oni koji podržavaju transplantaciju ovom su se prilikom fotografirali s pojasom za spašavanje na kojem je pisalo „daruj život“, a simboličnim puštanjem balona s natpisom „hvala“ izrazili su zahvalnost i poštovanje svim darivateljima te njihovim obiteljima koji su pružili novu nadu onima koji čekaju presađivanje organa.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.