Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Veselin Vujović više nije trener PPD Zagreb

Rukometani klub PPD Zagreb i trener Veselin Vujović sporazumno su prekinuli suradnju, priopćio je na današnjoj konferenciji za medije prvi čovjek kluba Ante Ančić.
 
Nakon nešto više od dvije godine, a uslijed serije loših rezultata u sklopu natjecanja EHF Lige prvaka, klub i sada već bivši trener Vujović odlučili su kako je najbolje za sve da svatko krene svojm putem.

S obzirom na to da nam sezona što se Lige prvaka tiče nije krenula ni izbliza kako smo planirali i s obzirom na činjenicu da se naša očekivanja nisu ispunila nešto smo morali promijeniti. Najčešći scenarij u ovakvim situacijama jest smjena trenera. Kako mi ne volimo biti copy / paste klub i raditi sve što i drugi rade mi smo odlučili iscrpiti sva moguća rješenja kako ne bismo morali povući taj potez.

Razlog je taj što smo u protekle dvije sezone imali fantastičnu suradnju s našim trenerom Veselinom Vujovićem na svim poljima, od odnosa s Upravom, zaposlenicima, igračima pa na koncu naravno i do sjajnih rezultata koje je napravio. Nažalost na kraju je ipak došao trenutak da se raziđemo i zaključak je sljedeći. Rukometni klub PPD Zagreb i Veselin Vujović sporazumno su prekinuli suradnju. Dakle, nije Vuja ni dobio niti dao ostavku već smo kroz zajednički razgovor došli do zaključka kako je ovom Zagrebu ipak potrebniji trener koji može bit na raspolaganju 24 sata dnevno.

Kao što smo u protekle dvije sezone sve radili sporazumno tako smo i sada zaključili da bi nam ovaj potez trebao donijeti poboljšanje rezultata u utakmicama koje su pred nama.

Mi kao Uprava kluba smatramo da je glavni razlog svemu ovome činjenica da naš budžet nije dopuštao da trenera platimo u skladu s njegovim renomeom te smo se okrenuli jednom solomonskom rješenju i dopustili Vuji da preuzme Sloveniju kako bi mu na taj način osigurali da dobije novčanu vrijednost koju zaslužuje. Nažalost to se pokazalo kao loš potez, jer njegovo odsustvo od skoro tri mjeseca je direktno uzrokovalo ove loše rezultate. Na koncu želim se zahvaliti trener Vujoviću s kojim smo sjajno surađivali i iskreno se nadam da će gospodin Vujović ostati prijatelj rukometnog kluba Zagreb i da će se u budućnosti vratiti na našu klupu. Želimo mu naravno svu sreću u nastavku karijere, kako na poslovnom planu tako i na privatnom – poručio je na konferenciji za medije direktor PPD Zagreb Ante Ančić, a uz njega bio je i glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Bitno je naglasiti da nije trener jedini krivac, već su to i igrači. Dobar dio njih nije na nivou koji se od njih očekuje i dobar dio njih umjesto da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu zapravo stagnira ili još gore nazaduje. Do reprezentativne stanke ekipu će sigurno voditi pomoćni trener Andrija Nikolić s pomoćnicima, a naš je plan da u tom periodu kada igraju reprezentacije novi trener odradi jedan mini ciklus priprema i da se tako upozna s ekipom – nadodao je Jović.

Podsjetimo da je Veselin Vujović klupu Zagreba preuzeo početkom sezone 2014./2015. zamijenivši Borisa Dvoršeka. U nešto više od dvije sezone provedene na klupi hrvatskog prvaka osvojio je u dva navrata prvenstvo i kup Hrvatske. Također, dva je put bio treći u SEHA Gazprom ligi te se u dva navrata plasirao među osam najboljih ekipa u sklopu EHF Lige prvaka

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.