Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

OŠ Selnica u projektu energetske učinkovitosti: Kreće izrada dokumentacije

Osnovna škola Selnica kreće u izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu. Dokumentacija je preduvjet za prijavu na natječaj Eurospke unije kojim bi škola osigurala da mjera i aktivnosti koje će biti predviđene istom budu u potpunosti financirane iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cijeli projekt vrijedan je 200 tisuća kuna, a ugovor su u srijedu u prostorijama škole potpisali Anica Rašperger, ravnateljica škole, i Natko Bilić, direktor tvrtke Planetaris koja će izraditi projekt.

Iako smo mala škola, sa svega 266 učenika, škola smo velikog potencijala, vrijednih učitelja i vrijedne djece koji zaslužuju rad u kvalitetnim uvjetima a ova energetska obnova naše zgrade potreba je koja će im to i omogućiti“, rekla ravnateljica škole prilikom  potpisivanja ugovora.

Zamjena vanjske ovojnice zgrade, stolarije, sustava grijanja, plinskih kotlova i uvođenje solarnog grijanja samo su neke od aktivnosti koje će biti odrađene, a u konačnici će omogućiti smanjenje potrošnje energijem, kao i uštedu  u troškovima.

Na ovaj su natječaj do sad prijavljene četiri međimurske škole, a sljedeća koja je u planu prijave je OŠ Petar Zrinski u Šenkovcu. 

Uz potpisnike ugovora, svečanosti su nazočili pročelnik županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec, voditeljica projekta Leonarda Tarandek, direktor Međimurske energetske agencije MENEA-e Alen Višnjić i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.