Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO Dan zahvale za plodove zemlje u Maloj Subotici

Dan zahvale za plodove zemlje održan je tradicionalno u Maloj Subotici, a manifestacija je i ove godine imala humanitarni karakter te je okupila velik broj sudionika i posjetitelja.
 
„Okupili smo se u lijepom broju i kod jutarnje i kod poldanje mise. Nakon mise uslijedilo je razgledavanje kruhova, kolača i raznih delicija, a kuha se i grah tako da osjetimo te plodove zemlje, ali i rad ljudskih ruku. Ne možemo ih samo ubrati i pojesti, nego ih treba prije i preraditi. Zato zahvaljujem prije svega kuharicama i kuharicama koji su sve pripremili, i svima koji su pomogli oko organizacije.
 
Osim kušanja kolača, neke su delicije i za prodaju, a prikupljeni novac i ove godine ide u humanitarne svrhe. Radimo to već tradicionalno od 1996. godine.“ – rekao nam je župnik Ðuro Vukalović, predsjednik Zvona.
 
U poslijepodnevnim satima održana su razna natjecanja u jesenskim igrama pod nazivom Jesenske špekulacije (ružđenje kuruze, koštaje graha, gemištanje, s taligama črez kmicu…), dok su se za glazbeni ugođaj pobrinuli tamburaši Zvona.

Novost tradicionalne manifestacije ove godine bila je biranje najbolšeg zdiganog kolača, a žiri u sastavu Vladimir Domjanić (načelnik Općine Mala Subotica), vel. Ðuro Vukalović, Godrana Kovačić (tanica KUU Zvon), Emilija Drvenkar, najboljim je ocijenio kolač članica Udruge umirovljenika Palovec

Dani zahvale za plodove zemlje odžani su u organizaciji KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica u suradnji s malosubotičkim udrugama.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.