Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurski branitelji na 25. obljetnici Dana obrane Zadra

Svečanom akademijom na Dračevcu u petak je proslavljena 25. obljetnica Dana obrane Zadra. Naime, 6. listopada 1991. godine zaustavljeni su žestoki napadi bivše Jugoslavenske narodne armije i paravojnih srpskih postrojbi koje su za cilj imale zauzimanje Zadra i presijecanje Hrvatske na dva dijela. U tim borbama sudjelovali su i međimurski branitelji u sklopu međimursko-dalmatinskog voda, stoga su velikoj obljetnici nazočili hrvatski branitelj i međimurski dožupan Zoran Vidović  kao i članovi voda Dejan Mihalković, Boris Odrčić i Damir Golubić.

Ponosno ističemo ulogu međimurskih branitelja na bojištima diljem Lijepe naše za vrijeme Domovinskog rata. Kao što to radimo danas, tako smo i tada svojim srcem, zajedništvom i domoljubljem dokazivali da Hrvatska nije samo do Drave, već je Međimurje njen važan sastavni dio.“, istaknuo je dožupan Vidović prilikom svog posjeta Zadru.

Svečanosti su nazočili brojni hrvatski branitelji, obitelji poginulih i nestalih branitelji, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, brigadni general Ivan Beneta, izaslanik ministra branitelja Ivan Vukić, a između brojnim uzvanicima i izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović Ante Deur.

Zamjenik župana Vidović zajedno s međimurskim braniteljima posjetio su i mjesto bojišta, na kojem su od 1. do 8. listopada 1991. godine, za vrijeme najžešćih napada na Zadar, poginula 43 hrvatska vojnika i civila, a 202 ih je ranjeno.
 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.