Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Počinje rukometni Euro za kadete: Hrvatska utakmice u skupini igra u Koprivnici

U Hrvatskoj, odnosno gradovima Koprivnici i Zagrebu, danas počinje Europsko rukometno prvenstvo kadeta.

Hrvatskoj reprezentaciji ovo će biti prvo veliko natjecanje, a do sad je pod palicom izbornika Luke Panze odradila brojna druženja i treninge, od regionalnih okupljanja do selekcija u kampu HRS-a. Posljednji turnir, uoči samih priprema, bio je renomirani turnir u Bugojnu na kojem su osvojili srebrnu medalju.  Hrvatske boje branit će 18 igrača.

"Mislimo da je u ovom trenutku to najbolje što hrvatski rukomet u tom godištu ima. Zadovoljni smo jer nismo imali nekakvih ozbiljnijih povreda kroz pripreme. Imamo sve igrače na koje smo računali da bi mogli biti dio momčadi za Prvenstvo. Imamo nekih manjih tekućih povreda, ali ništa zabrinjavajuće." 
 
Kadeti su pripreme odrađivali 40 dana, a u sklopu prvog djela u Delnicama odigrali su prijateljske oglede s juniorskom reprezentacijom Srbije. 
 
"Nama su te utakmice trebale da procijenimo svoje trkačke kapacitete s reprezentacijom koja je bila u završnoj fazi priprema pred odlazak na Euro u Dansku i koja je taktički bila bolje pripremljena nego mi. Bili smo svi zadovoljni nakon tih utakmica jer smo dobro parirali, a mogu reći i dominirali trkom u tim utakmicama . To nam je bio pokazatelj da smo na dobrom putu što se tiče rada." 
 
S pripremama u globalu, strateg kadeta je zadovoljan.

"Pripreme su odrađene odlično. Mislim da smo izvukli maksimum iz broja dana te iz samih reprezentativaca koji su pripreme odradili na vrhunskom nivou. Svih šest utakmica koje smo odigrali u tom pripremnom razdoblju su nam legle u tom trenutku. Ono što je dobro je što smo pokazali da se periodično napadački dižemo iz utakmice u utakmicu. Imamo još nekih detalja koje moramo doraditi u ova dva dana pred Prvenstvo. Mislim da ćemo spremni dočekati početak Eura."

 
Hrvatska će utakmice igrati u Koprivnici u sportskoj dvorani gimnazije Fran Galović, a u skupini C snage će odmjeriti sa Švedskom, Češkom i Islandom, a s potonjim će otvoriti smortu večeras u 19:30 sati. Prvi cilj je prolazak skupine, a evo sto izbornik kaže o otvaranju turnira, protivnicima u skupini i plasmanu u drugi krug.
 
"Otvaranje kao svako otvaranje uvijek je teško, napeto i nepredvidivo. To je utakmica s posebnim tenzija i utakmica u kojoj svi imaju nekakvu šansu . Mi smo domaćini i pokušat ćemo se od početka kao takvi nametnuti. Ako mi budemo na svojem gornjem nivou mislim da će svi, a ne samo Island, morati jako dobro razmišljati o nama. 

O Češkoj ne znamo puno. Imao neke informacije, ali prednost je to što ćemo ih vidjeti u utakmici prije. Pa ćemo napraviti posebnu pripremu za njih. Švedsku smo gledali kroz video materijale, ali za njih ima vremena. Najveći naglasak smo dali na prvu utakmicu. Mislim da smo ih dobro snimili, ali treba vidjeti kad počne Prvenstvo koliko smo dobro snimili.

Mi vjerujemo da ako budemo na nivou za koji smatram da imamo sigurno prolazimo u drugi krug natjecanja. Tamo se križamo s vrlo zanimljivom skupinom. Tamo su Njemačka, Portugal, Poljska i Srbije i sigurno će biti nepredvidivih rezultata, ali ne želimo tako daleko razmišljati." – zaključio je izbornik hrvatske kadetske rukometne reprezentacije, Luka Panza. 
 
 U Koprivnici će biti odigrani i susreti skupine D, dok će skupina A i B igrati u Zagrebu u dvirani Sutinska vrela.  

SKUPINA A: Španjolska, Francuska, Norveška, Švicarska
SKUPINA B: Danska, Slovenija, Rusija, Slovačka
SKUPINA C: Island, HRVATSKA, Švedska i Češka
SKUPINA D: Njemačka, Portugal, Srbija, Poljska

 
Reprezentativci hrvatske kadetske vrste: 

1. Ivan PANJAN – RK PPD ZAGREB – vratar 
2. Mateo RADOČAJ – RK KARLOVAC – vratar 
3. Ivan EREŠ – RK IZVIÐAČ – vratar 
4. Leon STRBAD – RK PPD ZAGREB – lijevo krilo 
5. Tomislav ŠPRUK – RK KARLOVAC – lijevo krilo 
6. Filip TURČIĆ – RK PPD ZAGREB – desno krilo 
7. Darijo RAGUŽ – RK AKADEMIJA B/M – desno krilo 
8. Adrian MILIČEVIĆ – RK PPD ZAGREB – pivot 
9. Nikola GRAHOVAC – RK DUBRAVA – pivot 
10. Anthony JURMAN – RK PPD ZAGREB – desni vanjski 
11. Halil JAGANJAC – RK KOZALA – lijevi vanjski 
12. Josip ŠARAC – RK IZVIÐAČ – lijevi vanjski 
13. Daniel VUSIĆ – RK PPD ZAGREB – lijevi vanjski 
14. Tin LUČIN – RK KOZALA – srednji vanjski 
15. Ivan KONCUL – RK METKOVIĆ 1963 – lijevi vanjski 
16. Vito BAHTIJAREVIĆ – RK PPD ZAGREB – srednji vanjski 
17. Ivan MARTINOVIĆ – HC FIVERS – desni vanjski 
18. Filip CURIŠ – RK PPD ZAGREB – desni vanjski 

Raspored utakmica: 

11.08.2016. u 19:30 h Hrvatska – Island 
12.08.2016. u 19:30 h Češka – Hrvatska 
14.08.2016. u 19:30 h Švedska – Hrvatska 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.