Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Grand Prix Splitskog festivala prvi puta u rukama Mladena Grdovića

Ovogodišnji dobitnik Grand Prixa, najveće nagrade Splitskog festivala je Mladen Grdović!

Pjesma za koju je sam napisao glazbu i tekst Ostavljam vas moji najdraži i koju je izveo sa zadarskom klapom Munita, kao i njegov osebujni i neočekivani nastup, oduševili su publiku na splitskim Prokurativama. Poznato je kakav je showman Mladen Grdović, kao što je i poznato da je uvijek bio i ostao vjeran Splitskom festivalu, ali ovo je prvi put da je na svom najdražem festivalu osvojio glavnu nagradu!

Mnoge njegove pjesme otpjevane na tom festivalu danas su veliki hitovi, ali kako je sam istaknuo, uvijek je bio nagrađen drugim ili trećim mjestom, a ove godine, nakon 35 godina karijere, najpopularniji zadarski pjevač osvojio je glavnu nagradu.

Neumorni pjevač i skladatelj proslavio je 35 godina karijere, ali još uvijek nema namjeru usporiti. Neumorno stvara hitove, a svojim koncertima oduševljava sve generacije. Njegovi singlovi Kada odem, duet Dva goluba s Ivanom Kovač, suradnje s klapom Munita u pjesmama Nek' se čuje pisma s Jadrana i Ostavljam vas moji najdraži te Uzorita s Tomislavom Bralićem i klapom Intrade naći se se na Mladenovom novom studijskom albumu čiji se izlazak očekuje ove jeseni.

Prije dvije godine Croatia Records je objavila box set s 50 originalnih pjesama Mladena Grdovića, a na 3 CD-a nalaze se njegovi najveći hitovi poput Dalmatinac, Tu je moj dom, Samo ti, Dalmacijo, Nije u šoldima sve, E, da mi je vratit vrime, Bacit ću mandolinu i mnoge druge. Osim 50 hitova, ovaj box set sadrži i pripadajuću knjižicu s biografijom i kompletnom Mladenovom diskografijom.

U svojim pjesmama često pjeva o ljudima, moru, Dalmaciji, rodnom kraju, ljubavi i pravi je majstor dalmatinske pisme za dušu. Zbog svoje iskrenosti i odanosti svom rodnom kraju Mladen Grdović, omiljeni je pjevač svih generacija.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.