Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

[FOTO] Ugovor potpisan, kreće izgradnja kanalizacijske mreže u Čehovcu

Na preloškoj Marini potpisan je Ugovor za izgradnju kanalizacijske mreže u Čehovcu. Sporazum o uređenju međusobnih odnosa u finanaciranju i realizaciji projekta za izgradnju potpisali su predstvnici Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, i Međimurskih voda, direktor Vladimir Topolnjak.
 
Ugovorena vrijednost radova iznosi ukupno 7.110.463,94 kune. Od cjelokupnog iznosa, za izgradnju sanitarne kanalizacije predviđeno je 6.068.548,96 kuna čiji će iznos od 80 posto finanicrati Međimurske vode, a preostali dio od 20 posto otpada Grad Prelog, a koji će sam u potpunosti financirati izgradnju oborinske kanalizacije s 1.041.914,98  kuna.
 
Ukupno će biti izvedeno 6.505 metara sanitarne kanalizacijske mreže s tri precrpne stanice, kapaciteta 5 1/s i 1.465 metara oborinske kanalizacije profila DN 400. Sanitarne otpadne vode bit će transportirane prema kanalizacijskom sustavu Općine Donji Kraljevec (UPOV Donji Kraljevec).
 
„Drago mi što potpisujemo ugovor za izgradnju i prije nego li je to rok koji je pripisan po europskim direktivama. Grad Prelog očekuje veliki posao na izgradnji sustava odvodnje na svom području. U Prelogu je sustav izgrađen, potrebna mu je rekonstrukcija, dok ga ostala nastelja tek trebaju dobiti. Veliki je to posao, a koji će se provesti kroz tri aglometacije.
 
Nakon Čehovca, slijedi aglomeracija Donja Dubrava, koja obuhaća mjesta niže od Cirkovljanja, a čija se prijava na natječaj očekuje već ove godine. Sam Prelog i Otok pak će biti spojeni na pročistač u Podbrestu, a tu najtečaj, odnosno prijavu, očekujemo sljedeće godine.“ – rekao je Topolnjak na potpisivanju Ugovora.
 
Da je postignut dogovor s Općinom Donji Kraljevec o priključenju na pročistač rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek te dodao da ovim potpisivanjem ujedno počinje izgradnja kanalizacijskog sustava na području grada Preloga.
 
"Smatram da je ovo veliki dan za Čehovec i Prelog jer potpisivanjem Ugovora počinje ona prava izgradnja kanalizacijskog sustava na području grada. Drago mi je što će radove izvoditi domaće tvrtke s kojima imamo dugogodišnju suradnju i dobro iskustvo pa ne sumnjamo da će kvaliteta radova, kao i rokovi, biti u okviru onih koje potpišemo. Bitna nam je i suradnja sa ŽUC-om kako bi se cestovna infrastruktura u Čehovcu riješila i vjerujem da će u proljeće to biti jedno od najljepših naselja, ne samo u Prleogu, već i šire.
 
Zahvaljujem i Općini Donji Kraljevec s kojom smo napravili promjenu prostornog plana pa je naselje Čehovec ušlo na pročistač u Donjem Kraljevcu i vjerujem i da će cijela ova priča na kraju imati sretan završetak." – rekao je tom prilikom gradonačelnik Kolarek.
 
Radove će obavljati Zajednica punuditelja koju čine tvrtke Tegra, Hidrotehnika i Vodogradnja, a koje su odabrane putem javnog natječaja. Predviđeni rok za završetak provedbe svih aktivnosti na izgradnji kanalizacije Čehovec te rekonsturkiciji prometnica je do sredine 2017. godine.

Dodajmo tome da su potpisivanju Ugovora nazočili predsjednik gradskog Vijeća Goran Gotal, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, predsjednik MO Čahovec Matija Strahija, predstavnici tvrtki iz Zajednice ponuditelja i ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.